miercuri, 25 aprilie 2012

USL aduce la ordine guvernul MRU!

Astăzi, comisia de sănătate și de muncă din cadrul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care contribuția de 5,5% încasată ilegal de la pensionari, conform verdictului Curții Constituționale, să fie returnată acestora eșalonat până la data de 31 decembrie 2012. Decizia deputaților PNL și PSD, singurii de altfel care au participat la lucrările comisie, survine după toate bâlbâielile din ultimul timp ale Guvernului prin care încearcă amânarea returnării acestor sume.

Nu mai departe de ziua de azi, însuși premierul României, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, admitea că aplicarea deciziei Curții Constituționale trebuie să se realizeze imediat, afirmând în același timp că trebuie totuși să procedeze cu atenție pentru a nu crea dezechilibre macroeconomice prin aceste rambursări.


În acest moment, vin și vă întreb: oare de ce pune domnul MRU problema în termenii ăștia? Banii au fost încasați de la pensionarii, cu începere din 1 ianuarie 2012, și depuși într-un cont. Ce este atât de dificil să-i returnezi? Sigur, probleme ar fi dacă acești bani au fost direcționați, sper legal, către alte destinații; în tot cazul, o decizie a Curții trebuie aplicată imediat, mai ales că vorbim de una dintre cele mai afectate categorii sociale din România de criza economică.

Pe de altă parte, caracterul josnic al colegilor de la Putere s-a demonstrat încă o dată: după ce au lovit în pensionari printr-o lege ilegală, acum nici măcar nu au avut bunul simț de a veni la discuțiile din comisie pentru remedia acest abuz.

De departe cea mai importantă prevedere a noii legi, se referă însă la aplicarea procentului de 5,5% pentru pensiile mai mari de 740 de lei, însă pe diferența dintre pensia obținută și suma de 740 de lei. Prin decizia USL se revine la normalitate, după ce guvernul pedelist a bulversat încă o dată societatea românească.

Niciun comentariu: