marți, 10 aprilie 2012

Contaminarea lui Ungureanu cu agentul patogen PDL

După un început de mandat caracterizat prin declarații și apariții în presă de efect, actualul premier, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, se confruntă cu duritatea realității de zi cu zi. 

Domnia sa pare a nu fi înțeles că pentru PD-L conceptele de guvernare și echipă înseamnă un grup de oameni aflați în luptă pentru controlul resurselor publice spre propriul interes. Pare a nu fi înțeles că actuala coaliție de guvernare avea nevoie, nu doar de un om cu o imagine publică bună, ci și de o marionetă; o marionetă care să își asume dezastrele provocate de deciziile guvernării pedeliste și care să le asigure supraviețuirea până la alegerile parlamentare. 

Deși pare greu de crezut, groapa cu lei în care a intrat este mai periculoasă decât lumea serviciilor. Cu prostia și incompetența este greu să te descurci oriunde, darămite într-un guvern!

Săptămâna trecută am văzut un premier care își asuma cu mândrie meritele pentru privatizarea Cupru Min, privatizare care încă nu se realizase, și care, în mai puțin de o săptămână, avea să se transforme într-un eșec răsunător.

În mod cert, MRU a fost obișnuit să lucreze într-un sistem cu alte valori, un sistem în care fiecare om are tăria (normală) de a-și asuma responsabilitatea asupra propriilor fapte și declarații. O regulă elementară de management spune că după un eșec de proporții, persoanele răspunzătoare își asumă consecințele. Demisia ministrului de resort, un gest absolut normal în situația dată, nu s-a produs. Nu a venit nici punctul de vedere al premierului, ceea ce mă face să cred că premierul s-a integrat foarte bine, natural sau forțat, în echipa PD-L.

În altă ordine de idei, deși se declară premierul tuturor românilor, asemenea președintelui, prin decizia de a aloca bani de la bugetul de stat EXCLUSIV primăriilor coaliției de guvernare, domnul Ungureanu ne-a demonstrat că se află în plin proces de BOCalizare.

Constatăm că și pentru actualul premier există două categorii de români: cei portocalii, care beneficiază de toate avantajele guvernamentale, și românii din opoziție, care au un statut de tolerați și implicit nu merită clemența conducătorilor.

Pentru un om care a fost format în spiritul apărării drepturilor tuturor românilor această transformare este cu atât mai gravă. Se vede treaba că procesul de alterare a ființei umane se instalează încă de la primul contact cu agentul patogen pe nume PDL! 

Niciun comentariu: