vineri, 24 februarie 2012

Politica josnica a PDL - nu au inteles nimic din fenomenul Piata Universitatii


Ce vedem în aceste zile din partea puterii este, de fapt, în aceeași notă și manieră a ultimilor ani.
Departe de a dori un dialog sau de a fi dispusă a renunța la practicile nedemocratice, puterea a declanșat o nouă ofensivă mediatică împotriva opoziției.
Propaganda agresivă a PD împotriva USL dovedește două lucruri:
  • Că PD și puterea actuală nu dorește niciun fel de dialog, toată retorica lor despre dialog fiind una falsă și ipocrită;
  • Că există o mare teamă în rândul PD, care știe că va pierde viitoarele alegeri și că USL va câștiga.
Personaje precum Ioan Oltean sau Sever Voinescu ies public și jignesc opoziția, o califică în diferite feluri și în paralel își clamează disponibilitatea la dialog. Este un non-sens, iar tema dialogului este evident una falsă, cu același scop de a induce în eroare opinia publică și de a fugi de responsabilitatea calității dezastruoase a actului de guvernare. Este prea târziu însă pentru această putere și pentru acest tip grosolan de manipulare. 
 Oamenii nu mai pot fi păcăliți, indiferent câte artificii de imagine ar încerca PD.
  • PD are bani de afișe și de pliante împotriva opoziției, în timp ce am văzut chiar ieri cazuri disperate de bolnavi pentru care nu mai există medicamente.
  • PD se comportă ca și cum a rezolvat toate problemele acestei țări, a scos România din criză, a adus prosperitate și nu i-a rămas altceva de făcut decât afișe împotriva opoziției.
Singura preocupare a PD este de a-și salva cele câteva procente rămase și de a evita penibilul unei clasări pe locul trei la viitoarele alegeri.
Se pare că toți parlamentarii USL vor deveni în perioada următoare ținta unor astfel de atacuri prin pliante și afișe defăimătoare. Stau și mă întreb, oare cu ce mă vor ataca pe mine și activitatea mea de deputat al Colegiului electoral numărul 27 – Cartierul Militari. Poate cu prezența la activitățile Camerei Deputaților, care fie vorba între noi a fost de circa 90% din numărul total de ședințe de Plen în cei patru ani de mandat. Asta nu o spun eu, ci o spune una dintre puținele organizații non-guvernamentale care a reușit să își păstreze integritatea și independența vizavi de factorul politic – Institutul pentru Politici Publice. Ba mai mult decât atât, din cele 10 procente de absențe, 7-8% dintre ele au fost generate de decizia PNL-ului de a se retrage cu întreg numărul de parlamentari de la anumite lucrări ale Parlamentului la care abuzurile venite din partea Puterii ne-ar fi transformat în complicii lor în luarea unor decizii aflate la limita legalității.
În tot cazul, aștept cu interes campania PD-ului și le mulțumesc anticipat pentru reclama gratuită. Se vede treaba că nu degeaba se află în fruntea guvernului un fruntaș al serviciilor secrete. 

Niciun comentariu: