miercuri, 25 ianuarie 2012

4 luni si 10 zile

Atât ne mai desparte de data la care românii vor da semnalul schimbării. O schimbare ce va veni ca o sancțiune la adresa modului în care PDL-ul a înțeles să facă administratie, economie sau politică; un mod aservit total intereselor de partid și personale ale diverșilor devoratori și delapidatori de bani publici.

Pe de alta parte, atrag atenția candidaților opoziției că votul negativ nu asigură nici pe departe succesul în alegeri. Personal consider că începând cu acest scrutin, alegătorii vor fi mult mai atenți cu candidații pe care îi vor susține, tocmai din teama ca abuzurile, de magnitudinea celor comise de PDL, să nu se repete niciodată. Pregătirea profesională, conduita morală și programele propuse vor face diferența dintre candidați.

Pe noi, USL-ul, decizia de azi a Curții Constituționale ne obligă la definitivarea rapidă a protocoalelor de colaborare dintre cele două formațiuni componente. Finalizarea programelor de guvernare locală și desemnarea candidaților pentru primăriile și consiliile locale/generale reprezintă "acțiuni ce au ca termen de realizare ziua de ieri".

Practic, începând cu ziua de astăzi, 25 ianuarie, membrii, simpatizanții USL și toți cetățenii ce doresc schimbarea, trebuie să se implice în viața politică din comunitatea lor.

Timpul rămas până la data desfășurării alegerilor locale este foarte limitat, dar sunt convins că prin efortul nostru, și aici mă refer la fiecare locuitor al sectorului 6, Primăria va redeveni liberală, deschizându-se astfel drumul către reorientarea administrației locale spre nevoile locuitorilor.

2 comentarii:

Filip Iliescu spunea...

Dupa "interventia" lui Basescu cu romani de aseara mi-am dat seama ca acest om nu se va da inapoi de la nimic. Foloseste criza ca raspuns pentru orice actiune, pentru orice ilegalitate sau abuz, declarand ca "el stie ce face" si nu trebuie sa intrebe pe nimeni. Nu spune,concret, ce va face, nu destainuie nimanui, planul diabolic, ne spune doar ca lucrurile nu se vor schimba in actiunea sa, indiferent care ar fi pierderile, pentru a aduce nava la o "destinatie" pe care nu o cunoaste nici macar el. De fapt conduce Romania ca un pirat de acum 400 de ani,fara regulament sau legi marinaresti, navigheaza unde vrea, cu regulile lui, sustinut de un grup de smardoi ce-l sustin infiltrati in echipaj.

Marian spunea...

Buna seara.
4 luni, 10 zile si 23 de ore ar mai fi, dupa umilele mele socoteli pina la primele estimari ale exit-poluri-lor. Ne asteapta multe drumuri si multe surprize precum bine stitim, insa la capatul acestor eforturi, ar putea fi acea eliberare. Eliberarea de batjocura si luat la misto. Mie nu mi-a picat deloc bine "sa traiti bine" "iarna nu-i ca vara" si altele, multe altele. Cind Imperiul Austro Ungar s-a destramat, intelectualii, au strigat imparatului "noi, nu uitam, niciodata" apoi, "NOI, NU". Citi vom vota cu gindul la acesti ani tristi si sumbrii, cu gindul la viitor, cu teama unor represalii si ... asa mai departe. Poate nu va fi greu sa cistigam alegerile, cu siguranta va fi insa foarte greu sa administram aceasta victorie si aceasta speranta a unui popor.