luni, 30 ianuarie 2012

Intram in greva parlamentara!

În cursul zilei de azi a avut loc ședința comună a Biroului Permanent Național și a grupurilor parlamentare reunite ale Partidului Național Liberal, având ca principală temă poziționarea partidului față de abuzurile legislative inimaginabile, și nu numai, ale actualei coaliții de guvernare și față de situația dezastruoasă în care se află milioane de români ca urmare a politicilor guvernamentale falimentare.

Dezbaterile din cadrul reuniunii PNL au avut în vedere trei posibile acțiuni de urmat: depunerea demisiilor tuturor parlamentarilor PNL, continuarea activității legislative în Parlament și greva parlamentară. Absolut toți participanții și-au susținut punctul de vedere pentru a avea un tablou complet al posibilelor implicații ce derivă din cele trei opțiuni.

După o discuție care a durat mai bine de trei ore s-a luat decizia intrării în greva parlamentară până la momentul alegerilor la termen sau anticipate. Decizia a fost luată, de asemenea, și de celelalte partide din cadrul Uniunii Social Liberale, respectiv PSD și PC.

Personal, consider că această variantă nu este una tocmai fericită, PNL-ul, respectiv USL-ul, fiind puse în situația de a nu putea să își susțină constant punctele de vedere referitoare la orice modificare sau noutate legislativă, într-un moment atât de dificil. Practic, asta înseamnă că nu vom participa la lucrările comisiilor de specialitate sau ale plenului Parlamentului, vom renunța la salariu, mașina și telefon.

Varianta demisiei era cea mai apropiată de principiile și starea mea de spirit. Trebuia ca cineva să dea o palmă puternică actualei coaliții de guvernare, pentru care democrația nu mai reprezintă nimic. Sunt conștient că o astfel de decizie ar fi permis PDL-ului să aprobe foarte multe legi periculoase pentru esența libertății și a statului de drept, PNL-ul rămânând fără posibilitatea de a mai ataca la Curtea Constituțională legile aberante.

Sub aspect rațional, am optat pentru continuarea și intensificarea activității parlamentare, după o alegere și impunere prealabilă a temelor și priorităților agendei legislative. Pentru a te opune abuzurilor de orice fel venite din partea Puterii, trebuie să ai pârghiile necesare, iar prezența în Parlament îți oferă o parte din aceste pârghii.

Așadar, de miercuri suntem în grevă.

Niciun comentariu: