marți, 2 august 2011

Cum se joacă PDL-ul cu peste 2.500.000 de oameni?!

În urmă cu mai bine de un an, Primăria Capitalei demara lucrările la străpungerea Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada A1. Până la acest moment, a fost realizată baza pilonului central și se află în diverse faze de execuție celelalte elemente de fundație.

Continuarea lucrării necesită, din acest moment, exproprieri care se pot realiza doar pe baza planului urbanistic zonal (PUZ).

Săptămâna aceasta, PUZ-ul a fost înaintat spre dezbatere și aprobare Consiliului General al Municipiului București, însă surpriză: a fost respins de majoritatea condusă de către consilierii PDL-ului, motivele invocate fiind legate de costurile și oportunitatea proiectului.

Mulți dintre contestatarii proiectului invocă creșterea traficului prin centrul Bucureștiului, în lipsa unei centuri pe două benzi a Capitalei.

Noi, locuitorii din Militari - vorbesc aici de peste 100.000 de locuitori, cei care suntem grav afectați de blocajele din traficul de pe bulevardele Iuliu Maniu și Virtuții nu contăm în luarea acestor decizii pentru reprezentanții PDL-ului.

Tot la fel, nici pentru ministrul transporturilor nu contează soarta a peste două milioane și jumatate de locuitori ai Capitalei și a principalului centru economic al țării, din moment ce nu se preocupă de realizarea cât mai rapidă a centurii ocolitoare la standard de autostradă.

Pentru PDL contează doar obiectivul lor politic și anume acela de a bloca realizarea unor mari lucrări de infrastructură într-o capitală ce nu este reprezentată de un lider portocaliu.

Niciun comentariu: