La mai puțin de 10 luni până alegerile locale din 2012, în lumea politicii lucrurile încep să se așeze. Principalele forțe politice își testează potențialii candidați prin diverse acțiuni de creștere a notorietății. Partea de lobby nu este nici ea neglijată, suportul venit de la conducerea partidelor fiind considerat unul decisiv.
În sectorul 6, partidul aflat la guvernare, PD-ul, se află într-o evidentă scădere a popularității față de precedentele alegeri locale, sondajele de opinie din sector creditându-l cu valori mult sub 20%. Activitatea din cele două mandate consecutive ale actualului primar, domnul Constantin Poteraș, este considerată de majoritatea locuitorilor ca fiind nemulțumitoare. În aceste condiții este foarte probabil ca nominalizarea pentru candidatul PD-ului să fie repartizată către unul dintre actualii deputați.
USL-ul, alianță formată dintr-un partid de stânga și unul de dreapta, creditat în sondajele din sectorul 6 cu peste 60% din intenția de vot, reprezintă vehiculul ce poate duce aproape orice candidat către fotoliul de primar.
Cu șanse mici în lupta pentru nominalizare pornește Ștefan Florescu, membru PC. Activitatea desfășurată în ultimii an, i-a adus cu siguranță ceva notorietate, însă lipsa unui partid puternic care să-l susțină face ca multitudinea acțiunilor cu caracter social să nu îl plaseze ca favorit în cursa internă a USL-ului. Nu este exclusă însă o candidatură din postura de independent.
Din partea PSD-ului, domnul senator Gabriel Mutu, a început precampania. De câteva luni, prin diverse acțiuni de stânga (exemplu: reducerea prețurilor la produsele agroalimentare în piețe, care fie vorba între noi nu are nicio legătură cu economia liberă) își crește notorietatea pe întreaga rază a sectorului. În mai bine de 6 ani, domnul senator a trecut pe la PNL, PLD, PDL și PSD. Susținerea acestuia în interiorul PSD-ului a crescut odată cu schimbarea președintelui Marian Vanghelie de la conducerea organizației de București, însă rămâne de văzut cât de puternică va fi pentru un nou venit.
La liberali lucrurile par a fi clare.
Cu o vechime în PNL de peste 20 de ani, de mai bine de 10 ani în postul de președinte al filialei sector 6, cu experiența unui mandat de deputat, a unei candidaturi la Sentat, cu un mandat de consilier local, cu experiența profesională amplă în diverse funcții de conducere, cu zeci de ani trăiți în mijlocul locuitorilor sectorului 6, este greu de crezut că se poate găsi un candidat cu șanse mai mari la nominalizare decât domnul Rareș Mănescu. De asemenea funcția de vicepreședinte PNL și implicarea în constituirea Uniunii Social Liberale constituie atuuri ce nu pot fi regăsite la orice candidat.
Lupta noastră, a liberalilor, va fi aceea de a desemna candidatul cel mai bun pentru locuitorii sectorului, candidatul cu cele mai mari șanse, candidatul care să facă față competiției interne din cadrul USL și care să aducă uniunii fotoliul de primar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu