joi, 9 iunie 2011

Liniştea care ne spulberă speranţele!


Iunie, Iulie, August – acestea sunt cele trei luni în care lucrările de infrastructură se pot desfăşura la capacitate maximă. Asta bineînţeles în condiţiile în care procedura de contractare este finalizată şi se trece la faza de execuţie. 

În fiecare zi, în deplasarea spre diverse zone ale cartierului Militari, urmăresc cu atenţie apariţia unor noi şantiere şi stadiul lucrărilor la cele existente. Cunoaşterea atribuţiilor autorităţilor locale precum şi a programelor în derulare îmi permit să fac o evaluare a modului în care primarul de sector şi cel al capitalei îşi fac treaba.

Construirea podului de la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şoseaua Virtuţii, reabilitarea Şcolii 156 şi extinderea /reabilitarea grădiniţei 205(str. Dealul Ţugulea) sunt obiective ale primăriei generale în curs de desfăşurare. E drept că, deşi startul la podul Ciurel a fost unul în forţă, hotărârea majorităţii CGMB de a considera alte lucrări prioritare a condus la reducerea semnificativă a ritmului lucrărilor. 

Şi primăria de sector are o lucrare cu care se poate lăuda: construcţia grădiniţei de pe strada Centurii. Cred însă că nu se poate lăuda cu reapariţia buticurilor din zona pieţei Veteranilor, pe str. Dealul Ţugulea. Şi, mai ales, nu se poate lăuda cu lipsa de activitate în reabilitarea străzilor, aleilor, trotuarelor şi în reamenajarea spaţiilor verzi de pe arterele de circulaţie. 

Pentru locuitorii din cartier « liniştea » aceasta nu este una de bun augur. Primăria “asigură » cetăţenilor cartierului străzi pline de gropi şi terenuri pline de praf în jurul blocurilor. 

Speranţa că şi cartierul nostru va fi reamenajat este spulberată de liniştea de pe străzi.


Niciun comentariu: