vineri, 27 mai 2011

Vine remanierea guvernului...degeaba!

Afirmațiile anumitor reprezentanți ai puterii referitoare la stabilitatea actualului guvern nu sunt decât niște declarații politice, ce asigură impresia de coeziune și conferă implicit posibilitatea de a contracta finanțare de pe piețele externe la costuri cât mai reduse. 

După îndeplinirea acestui obiectiv, probabil pe la jumătatea lunii iunie, vom avea parte de remanierea unora dintre miniștri. Miniștrii vizați de eventuala înlocuire sunt însă cei ce au ocupat portofoliile la ultima remaniere. Aceștia sunt parlamentari, și au fost nominalizați tocmai la presiunea grupurilor din cele două camere ale Parlamentului în detrimentul altor dorințe ale președintelui țării sau ale partidelor din coaliția de guvernare. 
 
Se pare că după câștigarea alegerilor interne de către tabăra Băsescu-Boc-Udrea, aceștia, în calitate de adevărați decidenți ai coaliției de guvernare, își vor impune oamenii în toate posturile cheie.

Schimbarea unor miniștri sau chiar a premierului nu va aduce însă niciun beneficiu real țării sau economiei. Atât timp cât în umbra guvernului rămâne o echipă de oameni preocupați doar de a-și apăra interesele economice, orice schimbare în echipa guvernamentală va aduce doar un câștig momentan de imagine pentru coaliția aflată la guvernare. 

Trist este faptul că nici acum, după 2 ani de guvernare pedelistă, guvernul nu se concentrează pe rezolvarea problemelor reale ale societății.

Niciun comentariu: