vineri, 1 aprilie 2011

Pe sistemul "dacă e bun și nu e al nostru, îl respingem și apoi îl facem al nostru"...(marca PDL)

În urmă cu mai bine de 6 luni de zile depuneam la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o inițiativă legislativă venită în completarea și corectarea nr. 370 din 20 septembrie 2004 pentru alegerea Preşedintelui României.


Necesitatea unei astfel de prevederi era evidentă prin prisma rezultatului scrutinului prezidențial din decembrie 2009. Practic la acea dată, un număr relativ mic de oameni din străinătate au decis soarta unui întreg popor cunoscând rezultatul final de la nivelul țării și înclinând în acest fel balanța.


Pe scurt, propuneam ca procesul de votare desfășurat pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României să se încheie cel târziu la ora 21, ora Bucureștiului. Pentru a putea fi realizat acest lucru, propunerea mea legislativă prevedea ca, în statele în care, datorită diferenței de fus orar, procesul de votare depășește ora 21, ora României, votarea să se desfășoare cu o zi înaintea scrutinului din țară.


Deși Parlamentul României a respins la acea data proiectul de lege înregistrat la Camera Deputaților sub numărul PLx 435/1.09.2010, mă bucură să văd și salut inițiativa Autorității Electorale Permanente concretizată sub forma unui proiect de lege privind Codul Electoral, depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu numărul 269/23.03.2011, și în care, la articolul 16, se prevede exact acest lucru.


Așadar aștept cu interes discuțiile pe tema Codului Electoral, dar mai ales poziția parlamentarilor PDL care au respins prin vot propunerea mea.

Niciun comentariu: