marți, 22 martie 2011

Drumul Taberei este singurul cartier din sectorul 6

Ultimul an din cel de al doilea mandat ca primar al domnului Cristian Poteraș se prefigurează a fi unul al dedicațiilor afaceristico-financiare. Pe site-ul primăriei apar la secțiunea de consultare publică mai multe proiecte de hotărâri de consiliu ce vizează noi împrumuturi sau schimbari de destinații ale împrumuturilor deja contractate.

Evident, preocuparea primăriei este de a cheltui sume de bani cât mai mari, indiferent de oportunitatea financiară a investiției sau de necesitatea acesteia.
 
În condițiile apariției legii parteneriatului public-privat, orice manager competent al unei primarii trebuie, ca pentru unele obiective de investiții, să caute soluții de încheiere a acestor tipuri de contracte, avantajoase pentru comunitatea locală și care nu pun presiune asupra bugetului public local.

Un primar și un consiliu ce lucrează în interesul cetățeanului au obligația, acolo unde este posibil, să asigure costurile investițiilor din alte surse, altele decât bugetul local. Soluția o reprezintă co-interesarea mediului privatului, acesta urmând a-și amortiza costurile din veniturile produse de respectiva investiție.

Cu toate acestea, primarul Poteraș propune Consiliului Local sector 6 contractarea unui nou împrumut de aproximativ 5 milioane euro pentru reamenajarea a trei piețe din cartierul Drumul Taberei: piața Valea Ialomiței, piața Chilia Veche, piața Drumul Taberei.

În calitate de deputat al cartierului Militari nu pot să nu suspectez interesele politice și electorale ale tandemului Poteraș - Udrea pentru această zonă.

Nu trebuie să uităm că în colegiul electoral nr. 25 doamna Elena Udrea a câștigat alegerile din 2008. În fața unor promisiuni de campanie nerealizate de către doamna ministru al dezvoltării, se încearcă acum amețirea locuitorilor cartierului Drumul Taberei cu o vopsea dată pe o fațadă de piață sau cu un gard împrejmuitor la vreun bloc, toate în condiții de calitate îndoielnică, dar cu costuri intenționat exagerate.

Domnule primar, vin și vă întreb, dacă tot nu aveți milă de bugetul primăriei sau de datoriile enorme pe care le veți lăsa până la sfârșitul mandatului, cum se face că uitați mereu de cartierele Militari, Crângași și Giulești când vine vorba de investiții?






Niciun comentariu: