miercuri, 15 decembrie 2010

Să fie urmăriţi penal, dar numai dacă sunt din opoziţie!

În decursul ultimilor ani, prin reprezentanţii săi, PD-L a susţinut că,  în cazul persoanelor ce beneficiază de imunitate parlamentară , respectiva cameră a Parlamentului trebuie să permită acestora să meargă în faţa justiţiei pentru a-şi dovedi nevinovăţia. 

Adică, indiferent de caz, Parlamentul ar trebui să accepte solicitările de acest gen din partea procurorului general. Această poziţie oficială a PD-L-ului a fost susţinută prin fapte, atâta timp cât cei vizaţi nu erau membrii propriului partid! 

Votul de ieri din Camera Deputaţilor, prin care au fost respinse cererile justiţiei, ne-a arătat că poziţiile anterioare au fost doar vorbe în vânt, PD-L-ul strângându-se în jurul Monicăi Iacob Ridzi pentru a o proteja în faţa instanţei.

Personal nu pot crede că liderul de grup Mircea Toader le-a cerut  celor de la PD-L să susţină extinderea urmăririi penale şi efectuarea percheziţiei în cazul parlamentarului Monica Iacob Ridzi.   

Ceea ce mi s-a părut însă penibil au fost declaraţiile lui  Mircea Toader de genul: "noi, grupul PD-L, am votat pentru solicitarea justiţiei, conform deciziei partidului, cei care au susţinut-o pe Ridzi fiind cei din opoziţie". Să ne înţelegem: atât PNL cât şi PSD au votat la vedere - pentru extinderea urmăririi penale.

Cred că ar fi fost mult mai bine dacă liderul de grup al PD-L-ului ar fi spus pe şleau ceea ce a susţinut prin fapte: Să fie urmăriţi penal, dar numai dacă sunt din opoziţie!

Niciun comentariu: