luni, 13 decembrie 2010

Daţi-vă demisia, domnule ministru Dobre!

La cinci ani de la izbucnirea primului focar de gripă aviară, DNA-ul ne oferă câteva informaţii asupra fraudei din acele zile. Astfel, ni se aduce la cunoştinţă cum, un grup infracţional, în strânsă colaborare cu angajaţi de frunte ai ministerului Transporturilor au creat un prejudiciu statului român de peste 6 milioane de euro.
 
Pentru mine modul în care DNA-ul a soluţionat această speţă ridică câteva semne de întrebare. Deşi DNA-ul în referatul de specialitate susţine că "ministrul Transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre, a fost tras pe sfoară de proprii angajaţi", acesta emiţând un "ordin prin care a cerut expres să se demareze operaţiuni specifice", domnul ministru Dobre este privit de DNA ca ... parte vătămată.

Crede oare cineva că ministrul Dobre chiar a fost păcălit? Crede oare cineva că operaţiunea se putea desfăşura fără controlul său riguros? Eu cred că cineva "si-a luat partea". Şi, chiar dacă ar fi fost "păcălit", fostul ministru al transporturilor, domnul Gheorghe Dobre, actualul protejat al Ancăi Boagiu, numit de patru luni în funcţia de secretar de stat, se face vinovat de incompetenţă! 

Domnule ministru Dobre,asumaţi-vă faptele, daţi-vă demisia şi puneţi-vă la dispoziţia instanţei!

Niciun comentariu: