vineri, 17 decembrie 2010

Reabilitarea termică: un program îngropat definitiv în 2011 din binevoinţa guvernului Boc

La audierea din Comisia de Administraţie, privind bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ministrul de resort, doamna Elena Udrea, a confirmat blocarea programului naţional de reabilitare termică prevăzut de ordonanţa 18/2009, prin care guvernul asigura un cuantum de 50% din costurile necesare acestor lucrări.  

Conform proiectului de buget al ministerului pentru anul 2011, suma alocată pentru reabilitare termică este de 150.000 mii lei. Conform declaraţiei doamnei ministru, lucrările de rebilitare termică din 2010 au fost executate cu banii furnizorilor, circa 150.000 mii lei; cu alte cuvinte, lucrările executate anul acesta urmează a fi plătite din banii prevazuţi în buget pentru anul 2011.

Deducem clar că pentru anul viitor, Guvernul nu are niciun leu alocat de fapt pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Situaţia a fost confirmată de către doamna Elena Udrea, aceasta declarând că ministerul caută "alte soluţii pentru finanţarea acestor lucrări".

Atâta timp cât guvernul Boc nu înţelege că este nevoie de politici economice pe termen mediu şi lung, coroborat şi cu lipsa de coerenţă a politicilor publice, agenţii economici nu îşi vor putea face planuri, nu vor putea fi atrase finanţări şi implicit economia  va  avea de suferit. Se demonstrează, odată în plus, că politicile naţionale ale Guvernului Boc sunt legate de interese clientelare de moment.  

Niciun comentariu: