luni, 29 noiembrie 2010

De frica presei PD-L renunţă la achiziţia de maşini pentru parlamentari

În timp ce în termeni reali pentru 2011 creşterea salariilor bugetarilor va fi de 1,4 (raportată la salariile din octombrie 2010), în proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pe 2011 se prevede, la capitolul "Maşini, echipamente şi mijloace de transport", o creştere de aproape 300 de ori faţă de 2010, de la suma de 106.000 lei la 31.447.000 de lei.

Atribuţiile şi responsabilităţile secretariatului general al camerei deputaţilor, sunt legate de realizarea şi înaintarea bugetului instituţiei către biroul permanent. Practic, după consultările cu liderii majorităţii în care PD-L este principalul partid, secretarul general propune bugetul Camerei Deputaţilor, pe baza notelor de  fundamentare. El propune inclusiv cheltuielile de capital, adică achiziţia de autototurisme.


Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputaţilor este Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Hunedoara, membru PD din anul 1992, cu două mandate de deputat PD în perioada 200-2008. Deci, unul din reprezentanţii de frunte ai PD–ului. 


 Aceasta fiind situaţia de fapt, declaraţiile reprezentanţilor PD-L de genul :
•    Nu ne putem permite în bugetul lui 2011 să avem asemenea cheltuieli;
•    Trebuie făcut în austeritate şi responsabilitate un buget pe 2011;
•    Cred că şi filosofia de construcţie a bugetului a fost greşită;
nu reprezintă decât nişte încercări de a “masca” adevăratele intenţii ale parlamentarilor puterii, de a-şi  asigura tot confortul în acest mandat. 


Punctul de vedere al opoziţiei de a nu susţine acest buget, precum şi dezbaterea puternică lansată de presă pe această temă au constituit motive întemeiate pentru reprezentanţii PD-L de a-şi modifica poziţia faţă de achiziţia acestor maşini.

Niciun comentariu: