luni, 4 octombrie 2010

Ilegalităţile fostului primar Videanu apar şi după 4 ani

Primăria Capitalei a decis în urma cu mai bine de 4 ani, prin votul Consililui General al Municipiului Bucureşti format în majoritate din membri PD, să contracteze, prin Ministerul Finanţelor Publice, un împrumut rambursabil de aprox. 112 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru “Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale în Bucureşti”.
Pentru primul pachet de şcoli ce urma să intre în programul BEI, 11 la număr, primarul PD, domnul Adriean Videanu, a organizat o licitaţie ILEGALĂ, în urma căreia aproximativ 5 milioane de euro au fost viraţi firmei General Construct & Consult, firmă care a furnizat, pentru câştigarea licitaţiei, o scrisoare de garanţie FALSĂ. Deşi lucrarea a fost plătită integral, firma de construcţii nu a reabilitat mai nimic.
Caracterul ilegal al licitaţiei a fost constatat în timpul unui control al BEI împreună cu inspectorii OLAF. Ca urmare a acestui tun financiar marca Videanu, Primăria Municipiului Bucureşti a fost nevoită să accepte condiţiile impuse de BEI pentru a nu risca blocarea tuturor proiectelor aflate în derulare şi finanţate prin BEI.
Practic, PMB este obligată să achite anticipat cei aproximativ 5 milioane de euro aferenţi primului pachet de finanţare din împrumutul cu BEI. În urmă cu doar câteva zile, mai precis în data de 29 septembrie 2010, aceeaşi consilierii ai PD (PDL actualmente) au fost cei care au aprobat prin vot plata anticipată, punând astfel capacul peste o altă afacere a primarului “bordură” şi a SC. Partidul Democrat Liberal SA.
Pentru a vă edifica complet în legatură cu această afacere “penală”, daţi click
aici.

Niciun comentariu: