marți, 20 iulie 2010

Primăria sector 6 în pragul blocajului!

Încă de la emiterea Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010 a Guvernului României referitoare la finanţarea administraţiei publice locale şi politica de personal, atrăgeam atenţia că momentul aplicării prevederilor acesteia în adminstraţia municipiului Bucurestiului va fi consemnat ca un moment negru al adminstraţiei.
Această ordonanţă, contestată de către noi, liberalii bucureşteni, la Avocatul Poporului şi implicit la Curtea Constituţională conţine grave atingeri aduse principiului autonomiei administraţiei publice locale, având un impact negativ asupra funcţionării autorităţilor publice locale.
O să îmi permit să vă prezint câteva din observaţiile mele pe marginea acestei ordonanţe.
1. Ordonanţa de urgenţă face referire la aspecte de natură organică, intrând astfel în atribuţiile specifice Parlamentului.
2. Se încalcă articolul 121 din Constituţia României referitor la principiile descentralizarii şi autonomiei locale.
3. Decizia de reducere a personalului din administraţia publică intră în contradicţie cu prevederile Codului Muncii, fapt ce va duce la zeci de mii de procese cu statul român în care salariaţii, pe baza cazurilor din jurisprudenţă, au mari şanse de câştig.
4. Anexele referitoare la dimensiunea populatiei sunt inexacte, în sensul consemnării unui număr cu mult diminuat, populaţia sectorului 6, spre exemplu, fiind semnificativ mai mare în realitate. De precizat este faptul că în funcţie de mărimea populaţiei se determină numărul de angajaţi ai administraţiei publice locale.
5. O serie de factori care determină mărimea administraţiei locale nu sunt luaţi în considerare deloc. Caz concret în sectorul 6 unde există un centru studenţesc de circa 25.000 persoane, alţi locuitori cu vize de flotatnt – circa 10.000 persoane, persoane până în 18 ani – sub 10% din populatia cu drept de vot).
6. Reducerea cu peste 800 de persoane a personalului din administraţia publică sector 6 va bloca total sau parţial unele activitati. Ce poţi face cu oameni mai puţini şi mai prost plătiţi? Din acest moment nu mai putem vorbi despre calitatea serviciilor publice, iar şpaga va fi la mare căutare.
7. Externalizarea unor atribuţii ale primăriei de sector către societăţi private, pe fondul diminuării de personal, se va face cu siguranţă la costuri mai mari de cât cele actuale.

Concluzii: administraţia locală sector 6 blocată, cheltuieli pentru furnizarea serviciilor publice mult mai mari, încurajarea şpăgii de subzistenţă, disponibilizarea a 800 de persoane cu implicaţii directe asupra familiilor acestora, creşterea infracţionalităţii, toate acestea, multiplicate la nivel de ţară, fiind efectele caracteristice guvernării Băsescu-Boc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

eah , sa se blocheze si sa se duca dracu cu primarul ei cu tot .
Cum poate o astfel de creatura sa gandeasca k a fost ales a doua oara de bun ce este el ? am avut de ales intre el si Darabont si am ales acum ne a bagat semne cu interzis in fata casei k blocul lui ma sa la facut , parcari faci rost doar prin cunostinte si cu bani multi asa k restul o sa parcam la bloc la mu masa .Cica a facut box , macar una i as trage in mecla aia de porc cu foame in gat si poate sa mi ia si masina :)
Sectorul 6 nu este in pragul blocajului in nici un caz dar prostie este cat carul .Intrebare nu i inpusca nimeni pe astia care isi bat joc de noi ? care au reusit in 20 de ani sa ne transforme in '' iobagi '' ? Va simtiti bine cand sunteti numiti majoritari ? hmmm , pai minoritatile au parte de 200 de legi in favoarea lor voi majoritarilor ramaneti iobagi k va sta bine asa ,azi, munciti pentru niste tarani cretini dar cu abilitati de hoti iar maine o sa munciti pt minoritati caci iata asa fac iobagii moderni !!!