vineri, 11 iunie 2010

În ce condiţii ai renunţa la un drept dobândit legal?

Vă propun azi să ne gândim la următorul aspect: să zicem că tu eşti un cetăţean onest, cu impozitele şi taxele plătite la zi, şi ai o firmă, care din punct de vedere legal este în regulă. Tu, de bună credinţă, vrei să îţi oferi serviciile sau produsele tale şi statului, care anunţă oficial lansarea unei proceduri de licitaţie publică.

La un moment dat, un ministru cu influenţă vine şi spune că membrii de partid trebuie să aleagă între afaceri şi politică. Tu erai şi membru de partid cu ştate vechi şi tocmai câştigasei o licitaţie publică pentru construirea unei obiectiv de investiţii. Licitaţia, până la proba contrarie, a fost legală.

La solicitarea ministrului, tu trebuie să iei decizia dacă renunţi sau nu la lucrare. Înainte de a da un răspuns, gândeşte-te că deja îţi calibrasei planul de afaceri ţinând cont şi de lucrarea câştigată de la stat. Angajaţii tăi aveau salariile asigurate pentru câteva luni de zile bune. Ce vei face? În ce condiţii ai renunţa la lucrare, tu câştigând licitaţia corect?

În aşteptarea răspunsului de la voi, pot să vă spun că în această situaţie se află şi primarul sectorului 6, care în calitate de acţionar la firma
SC ALL PLAN CONSTRUCTION SRL a câştigat o licitaţie pentru construirea unei săli de sport în Clinceni, la comanda Ministerului Dezvoltării în valoare totală de circa 5.300.000 lei. În data de 3 iunie 2010 contractul se reziliază de comun acord.

În final vă întreb, ce e în neregulă cu această reziliere?

Un comentariu:

Anonim spunea...

O licitatie poate fi in litera legii. Dar poate fi ilegala in acelasi timp.

Daca este construita cu dedicatie, foarte greu se mai aproprie cineva.

Si daca totusi se aproprie, exista varianta in care ii explici pretendentului nechemat ca o sa aiba mai multe probleme cu acest posibil contract decat beneficii.

Oamenii inteligenti se retrag.

De aceea sunt foarte multe licitatii cu un singur participant.

In conditiile astea foarte rar este cazul de "proba contrarie".

Referitor la reziliere... Buba e in alta parte!