luni, 28 iunie 2010

Decizia Curţii Constituţionale premeditată politic?

Lăsând la o parte bucuria generată de decizia Curţii Constituţionale de a respinge măsura guvernului Boc de reducere a pensiilor cu 15%, nu pot să nu mă întreb de ce nu “a mers cum trebuie” votul judecătorilor? De ce tocmai un judecator apropiat UDMR-ului, a înclinat balanţa?

Trebuie să precizez că UDMR-ul a primit
cu nemiluita cadouri de la PDL la care doar visau, cel mai important fiind legea educaţiei – istoria şi geografia României predate în limba maghiară; să nu uităm şi de ministerul culturii…

În condiţiile date mă întreb dacă nu cumva s-a mizat pe acest rezultat al votului Curţii Constituţionale sau dacă nu cumva creşterea TVA era de fapt adevărata măsura economică de redresare bugetară gândită de guvern.

În tot cazul nu pot decât să constat că cei aproximativ 1.200.000 de bugetari vor fi afectaţi în mod dramatic: reducerea de salariu cu 25% şi creşterea TVA de 5% care în termeni de preţuri va produce o creştere de 5-10% la toate bunurile şi serviciile cumpărate/vândute pe piaţă. Nu mai punem la socoteală diversele creşteri de taxe şi impozite.

Inutil să mai subliniez faptul că prin decizia luată, guvernul îşi dă din nou dovada incompentenţei totale.

Spre deosebire de primul set de măsuri, şi cel de al doilea este la fel de periculos, cu precizarea că acum este vizată întreaga societate (atât sectorul privat cât şi a cel public). Guvernul excelează totuşi la un singur capitol: protejarea canalelor de deviere a banului public către diverşi creditori electorali.


Un comentariu:

Anonim spunea...

se banuia mai demult aceasta decizie si a fost discutata de media