miercuri, 21 aprilie 2010

Un partid cu multe feţe!

Astăzi am văzut liderii partidului principal de guvernământ susţinând, la câteva ore diferenţă, două iniţiative legislative importante a căror fundamentare era bazată pe principii total contradictorii.

Astfel, aparent pentru o mai bună reprezentare a intereselor românilor din diaspora, democrat-liberalii au solicitat înfiinţarea unei noi comisii permanente în cadrul Camerei Deputaţilor. De fapt, prin refuzul de a înfiinţa o subcomisie, aşa cum au propus partidele de opoziţie, ei au certificat interesul real al iniţiatorului: maşină, secretară, consilieri, deplasări în străinătate şi alte costuri ce urmează a fi susţinute din bugetul public.

În acelaşi timp, tot astăzi, am văzut cum premierul Boc a ieşit în conferinţă de presă pentru a susţine proiectul de lege iniţiat de Guvern privind revizuirea Constituţiei; discuţia despre un Parlament unicameral implică inevitabil şi o reducere a cheltuielilor de funcţionare.
Cum reduceţi domnule Boc cheltuielile de funcţionare a Parlamentului înfiinţând prin subordonaţii dumneavoastră pe linie de partid din Camera Deputaţilor o nouă comisie parlamentară permanentă?

Această atitudine a democrat-liberalilor ne arată adevărata lor faţă: la televizor şi în discuţiile cu sindicatele, pentru că dă bine, guvernul şi PDL acuză duritatea crizei economice şi refuzul partidelor de opoziţie de a îmbrăţisa reforma statului, iar în realitate, domnii portocalii îşi răsplătesc slujitorii credincioşi, probabil celebrul domn Wiliam Brânză în acest caz, cu maşină, secretară, consilieri şi cheltuieli de deplasare decontate din banul public.

Pentru că mediocritatea reprezentanţilor guvernului şi ai partidului majoritar este deja subiect de bancuri, şi astăzi, ei ne-au demostrat că bancurile pornesc de la un fapt real: proiectul de lege iniţiat de guvern vine după doar o zi de la aprobarea înfiinţării comisiei pentru revizuirea Constituţiei în plenul Parlamentului României, având practic acelaşi obiect de activitate.

Un comentariu:

Anonim spunea...

In weekend ne bagam la miscare!:)
http://victorionescu.wordpress.com/2010/04/23/comunicat/