miercuri, 15 iulie 2009


In ultimele doua saptamani Dumnezeu a coborat peste Romania o perdea deasa de ploi. Chiar daca efectele in unele zone din tara sunt dezastruoase, totusi pentru agricultura acestea reprezinta o imensa bula de oxigen. Poate sunt mai benefice decat mirajul banilor europeni din irigatii ; daca o luam logic o sa vedem ca avem dreptate : nu ai cum sa irigi pamantul cu bani, la propriu, fie ei si europeni.
Daca pentru zona rurala ploaia este binevenita, sa vedem ce se intampla la oras.
Imaginea cred ca este mai mult decat sugestiva. Asa aratau locurile de joaca pentru copii, din cartierul Militari, la 48 de ore dupa ultima ploaie de luni, 13 iulie 2009.
Parcul Veteranilor (foto) s-a transformat intr-un adevarat lac artificial ; neavand ratustele la ei pentru a se juca cu ele in apa, acesti doi copii din imagine au raspuns unei provocari : cine atinge apa se pune la leapsa.
Ce proiectare de vis : un loc de joaca care in functie de conditiile atmosferice se transforma intr-un mic lac. Lipsa sistemului de scurgere a apei, inexistenta diferentelor de nivel intre groapa de nisip si zona aparatelor de joaca, aparatele de joaca montate direct in nisip si nu pe material sintetic, toate acestea fac parte dintr-o proiectare ingenioasa, care isi merita toti banii.
Nu credeti ?

Niciun comentariu: