marți, 5 mai 2009

Turismul de concert- new concept development

Eu unul nu sunt convins ca preocuparea continua a mass-media pentru concertele organizate de catre Elena Udrea aduc cu adevarat beneficii turismului. Mai ales ca un astfel de eveniment costa aproximativ 30.000 de euro pe zi.
Trebuie sa recunosc ca turismul a devenit unul din subiectele cele mai des abordate in presa, iar in multe momente m-am lasat impresionat de prezenta numeroasa a romanilor la diverse evenimente de tip spectacol.
De fapt prin aceasta politica ministeriala in Romania are loc un nou fenomen: turismul de concert. Aceste este un nou concept promovat de doamna ministru. Cu siguranta nu este un lucru rau, insa eu cred ca tinand cont de potentialul turistic al Romaniei nu aceasta ar trebui sa fie principala preocupare a Ministerului Turismului.
O strategie de dezvoltare a turismului, in conditiile crizei mondiale, este absolut necesara. Fondurile alocate in acest an ministerului de resort sunt de zece ori mai mari decat cele de anul trecut.
Acesta ar fi un lucru bun daca aceste sumele ar fi folosite pentru dezvoltarea sustenabila a turismului : facilitati fiscale , strategii de atragere a fondurilor europene pentru dezvoltarea statiunilor turistice, facilitati pentru perfectionarea personalului din activitatea turistica, dezvoltarea zonelor turistice pentru nivelul de top etc. Continuarea politicii tip « turism de concert » va mentine conditiile actuale ale turismului romanesc, ce se remarca prin preturi deosebit de mari in raport cu calitatea serviciilor oferite.
Doamna ministru poate ar fi mai bine sa inceapa dezvoltarea turismului romanesc de la modul execrabil in care se serveste la masa un turist venit sa se relaxeze ; sau de la pachetele all inclusive care in Romania cuprind votca Saniuta, vinul de surcele, berea indoita cu apa si mancarea la cina reincalzita de la pranz.
De aceea, in conditiile in care turismului i s-a oferit o sansa de dezvoltare, nu cred ca este normal ca doamna ministru sa utilizeze de aceste fonduri pentru actiuni al caror scop este prezenta sa si a familiei domnitoare Basescu pe sticla la fiecare concert. Sper ca doamna Udrea sa inteleaga ca a fi ministru nu inseamna sa iti faci notorietate pe banii publici, iar politica ministeriala nu inseamna politica unui ministru ci politica unui minister proiectata pe termen mediu si lung.

Niciun comentariu: