marți, 3 martie 2009

Va fi sau nu va fi…urmarit penal Adrian Nastase?

Pe ordinea de zi de maine, miercuri - 4 martie 2008, figureaza un punct ce va genera dezbateri aprinse in cadrul plenului Camerei Deputatilor. Este vorba despre dezbaterea si votul final asupra cererii de urmarire penala a domnului deputat Adrian Nastase.
Trebuie sa recunosc ca situatia nu este atat de clara pe cat pare din mass media. Din raportul COMISIEI JURIDICE, DE DISCIPLINA SI IMUNITATI va pot prezenta punctele de vedere ale partidelor reprezentate in Camera Deputatilor:

-PD-L a sustinut inceperea urmaririi penale;
-PNL a sustinut ca decizia comisiei sa fie una strict juridica (respectarea regulamentului Camerei Deputatilor si a legilor tarii);
-PSD a cerut respingerea cererii de incepere a urmaririi penale.

Dezbaterea in comisie s-a purtat pe legalitatea procedurii de instrumentare a cazului si a procedurii de ridicare a imunitatii.
Aceste aspecte sunt cu siguranta deosebit de importante, insa eu cred ca vinovatia trebuie dovedita de autoritati in instanta, adica de catre puterea judecatoreasca si nu de catre autoritatea legislativa. Pana atunci nu putem considera ca persoana in cauza se face vinovata de ceva.
Daca domnul Adrian Nastase s-ar fi simtit nevinovat ar fi trebuit totusi pana acum sa isi prezinte demisia de onoare si sa se puna la dispozitia organelor de cercetare. Probabil ca nu s-ar fi ajuns la niciun rezultat pe termen scurt, insa gestul ar fi contat atat pentru electoratul PSD cat si pentru cetatenii dezamagiti de justitia romana.

In sedinta de grup a deputatilor PNL din Camera Deputatilor s-a decis ca fiecare deputat sa voteze asa cum ii dicteaza constiinta.
Decizia mea este de a vota pentru ridicarea imunitatii. Motivatia acestei decizii se regaseste in prevederile Constitutiei : « Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari. Nimeni nu este mai presus de lege. »
Este de datoria noastra sa dovedim ca Parlamentul nou ales nu reprezinta interesele nelegitime ci alegatorii.

Niciun comentariu: