miercuri, 4 februarie 2009

Plan de masuri anticriza 2009, aplicabil in 2010.

Ca tot romanul, in an de mare criza ecomonica, am asteptat cu nerabdare planul de masuri asumate de cabinetul Boc pentru depasirea acestor momente dificile. Asteptarea, indelung prelungita de alianta de guvernare PD L – PSD, ascunde de fapt lipsa profesionistilor din guvern si evidentiaza lupta care se da intre cele doua partide pentru obtinerea unor fonduri cat mai mari la ministerele pe care le conduc. Evident, PSD-ul este nemultumit de sumele alocate, mare parte din acestea avand destinatii cu caracter social, cuantumul sumelor ramas pentru licitatii fiind destul de mic.
Revenind la masurile adoptate trebuie spus ca de fapt acesta este un set de masuri anticriza electorale. Dovada cea mai clara o constituie masura referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit. O masura benefica pentru agentii economici, dar care nu se va aplica in anul de criza 2009, probabil din 2010.
Este ca si cum, avand pacientul intr-un stadiu avansat al bolii, ii spunem ca daca se va salva, tratamentul pentru vindecarea sechelelor va fi unul de exceptie.
Tinand cont de sustinerea in Parlament a actualei coalitii de guvernare asteptam din partea guvernului Boc o serie de masuri clare si cu aplicabilitate imediata, pentru sprijinirea agentilor economici. Se pare insa ca de la guvernul Boc va trebui sa mai asteptam asemenea masuri, ramanad cu speranta ca pacientul va reusi prin forte proprii sa depaseasca momentul de varf al bolii.

Niciun comentariu: