vineri, 30 ianuarie 2009

Deputatii vor viteza !

Pe ordinea de zi a Comisiei pentru Industrie si Servicii din Camera Deputatilor s-a aflat proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a guvernului nr. 69/2007 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si asupra propunerii legislative privind modificarea si completarea Legii nr. 49/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Dupa adoptarea proiectului de lege de catre Senat, cu modificari si completari, acesta a fost inaintat pentru dezbatere pe fond Comisiei de Industrie si Servicii, Camera Deputatilor fiind camera decizionala. Varianta adoptata de Senat aduce beneficii clare in domeniul reglementarii circulatiei rutiere pe drumurile publice, cea mai semnificativa modificare fiind cea referitoare la constatarea amiabila in cazul accidentelor ce au ca rezultat numai avarierea vehiculelor asigurate. Acest mod de solutionare a accidentului usor permite soferilor o rezolvare rapida a documentelor fara pierderea timpului la sectiile de politie.
Discutiile avute au aratat interes din partea tuturor deputatilor, desi trebuie sa recunosc ca sunt un pic surprins de parerea majoritatii membrilor comisiei asupra cresterii vitezei maxime legale. Cred ca limita legala maxim admisibila a vitezei este suficienta, cu mici exceptii. Infrastructura existenta la noi in tara nu poate fi comparata cu cea din restul europei de vest, nemaidiscutand de modul in care inteleg conducatorii auto sa respecte legislatia rutiera. O crestere a limitei de viteza ar spori numarul de accidente rutiere.
Cred ca este de datoria noastra sa facem o lege cat mai clara si protectiva pentru cei ce respecta legislatia rutiera, lege ce trebuie aplicata cu mai multa fermitate de agentii de politie.

Niciun comentariu: