miercuri, 24 septembrie 2008

Producţia de porumb mai importantă decât votul uninominal

"In anul 2005, în domeniul cerealier, în care România are cele mai bune condiţii naturale din Europa, producţia medie de porumb la hectar a fost de circa 3.950 de kilograme, în timp ce în Germania a fost de 9.200 kg". - acest paragraf face parte din discursul domnului preşedinte Băsescu, rostit azi în plenul Parlamentului.

Acum câteva zile atrăgeam atenţia asupra unei complicităţi tacite între mai multe formaţiuni politice cu privire la blocarea votului uninominal.

Azi am ascultat discursul preşedintelui PDL, al ţării pardon, şi lucrurile au fost mult mai clare.

Când ne aflăm la o distanţă de 65 de zile de data primelor alegeri pe bază de vot uninominal, domnul Băsescu vorbeşte despre producţia de porumb (un lait motiv din discursurile răposatului Ceauşescu).

Tot azi aflăm că decizia Curţii Constituţionale privind contestaţia PRM asupra votului uninominal se amână pentru mâine, 25 septembrie.

Personal, cred că judecătorii Curţii au aşteptat semnalul din partea Preşedintelui, pentru a-şi ghida decizia de mâine. Probabil că decizia va fi una în favoarea votului uninominal din moment ce Băsescu a abordat în treacăt această problemă tocmai pentru a nu distruge şi mai mult PDL-ul.

Niciun comentariu: