marți, 30 septembrie 2008

Olimpicii şcolii româneşti

Luni am avut onoarea de a participa la premierea olimpicilor şcolii româneşti, ultimul eveniment al “Săptămânii excelenţei în educaţie”. Acest ultim eveniment s-a ţinut la Ateneul Român, sub patronajul primului ministru al României, domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Trebuie să recunosc că mă aşteptam ca şi la acestă manifestare reprezentanţi ai clasei politice să participe pentru a-şi asuma reuşitele. Dar, surpriză. Evenimentul a avut în centrul său adevăraţii premianţi : elevii şi profesorii lor.

Cu siguranţă, meritul pentru obţinerea acestor performanţe aparţine copiilor minunaţi care renunţă la unele dintre bucuriile vârstei pentru a-şi indeplini visul de a face parte din categoria elitelor, dar şi profesorilor pasionaţi de munca lor. Doar într-o foarte mică măsură meritul aparţine sistemului educaţional românesc, care a avut mai mult rolul de bulversa minţile dascălilor şi ale elevilor.

Cu toţii ştim că românii sunt deosebit de inteligenţi. Văzându-i însă pe aceşti copii, care ne reprezintă cu succes ca naţiune în lume, nu poţi să nu te gândeşti oare unde ar fi ajuns România dacă ar fi avut un sistem de învăţământ performant şi dacă şi-ar fi protejat materia cenuşie în faţa exodului.

Acest eveniment mi-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că actuala clasă politică, dominată de mediocrităţi, trebuie înlocuită cu o alta, dominată de OAMENI DE VALOARE.

Niciun comentariu: