luni, 22 septembrie 2008

Uriaşul ameţit şi lansarea candidaţilor PNL


Azi am participat la evenimentul de lansare oficială a candidaţilor PNL pentru alegerile din toamna acestui an pentru Parlamentul României.

Aş vrea să vorbesc puţin despre atmosfera incredibilă de la Sala Polivalentă, unde s-a ţinut evenimentul. 8000 de oameni, din toată ţara au fost alături de fiecare dintre candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Multă încredere, mult entuziasm şi multi tineri atât în tribună cât şi pe podiumul candidaţilor.
Am ascultat discursul fiecărui vorbitor; s-a vorbit despre lupta dintre Partidul Naţional Liberal şi PSD ca exponenţi unici ai curentelor de dreapta, respectiv de stânga. Un fel de ciocnire a civilizaţiilor...

Aici apare problema: oameni buni, nu trebuie să uităm de Partidul Democrat Liberal, a cărui orientare doctrinară nu o putem vedea încă, însă este al doilea partid ca scor electoral la alegerile locale din vara acestui an.

PDL-ul are oameni buni, dar şi mediocrităţi, ca orice altă formaţiune. Principala sa problemă este că nu reuşeşte să dezvolte suficientă personalitate pentru a scăpa de influenţa deja nefastă a preşedintelui ţării (vezi manevra falimentară de alipire cu PRM-ul al cărui binecuvântător a fost, în ciuda eforturilor lui Boc de a se acoperi pe el însuşi cu tot noroiul).

Auzind afirmaţiile colegilor mei de partid de ignorare a PDL-ului, îmi permit să le trag un semnal de alarmă în privinţa uriaşului ameţit -Nu trataţi cu lipsă de respect un adversar politic! (ameţit de talentele de gospodină, femeie de serviciu şi maestră în croşetat ilice ale doamnei Udrea).

Niciun comentariu: