miercuri, 7 martie 2012

Presedintele portocaliilor


Astăzi am urmărit discursul președintelui Băsescu din fața televizorului. Așa cum mă așteptam, acesta nu a venit cu nimic nou față de puntajele de teme trimise de către Emil Boc membrilor de partid. «Eu știu ce trebuie făcut», un fel de «we can»  al președintelui Obama, păstrând totuși proporția,  a reprezentat de fapt mesajul domnului Băsescu.

“Să găsim soluții să reîntregim salariile și pensiile” a fost mesajul pentru milioanele de români afectați de guvernarea dezastruoasă a PDL-ului. Președintele nu ne-a spus însă că acest lucru este foarte puțin probabil în condițiile lipsei creșterii economice reale. Dacă se va realiza, trebuie să analizăm cu obiectivitate efectele ulterioare în plan economic. De asemenea nu pot să nu mă întreb de ce această creștere se va realiza cu doar 9 zile înaintea alegerilor locale.

Tot președintele a omis să ne spună că evoluția pozitivă din agricultură din anul 2011, ce dus la creșterea PIB, nu a dus și la creșterea veniturilor la bugetul de stat. Nu ne-a explicat de ce absorbția fondurilor europene este blocată din vina incompetenților oficiali români.

Bineînțeles că președintele nu a uitat să reamintească de reducerea numărului de parlamentari la 300 și de Parlament unicameral. A uitat însă să spună că opoziția a propus un proiect de lege privind un parlament bicameral alcătuit din 300 de parlamentari, proiect  pe care coaliția de guvernare îl ține la sertar nefiind de fapt de acord cu reducerea numărului de parlamentari.

În condițiile grele de trai din România și din cauza lipsei de performanță a guvernului PDL, poate că mesajul din partea unui președinte aflat de partea românilor și nu a clicii PDL-ului ar fi reușit să transmită ceva util cetățenilor. Președintele jucător, ce se bucură de simpatia a 10% dintre români, a ratat o nouă șansă de a arăta că este al tuturor românilor și nu al portocaliilor.

Niciun comentariu: