vineri, 30 martie 2012

Bate vântul, zboară frunza…din PDL

Pierderea unuia din oamenii ce au contribuit decisiv la constituirea, dezvoltarea și încercarea de reformare a Partidului Democrat (nb: Sorin Frunzăverde) reprezintă un semnal deosebit de puternic pentru clasa politică în general, dar mai ales pentru membrii onești ai PD-ului. Este semnalul că grupurile de interese constituite pe scheletul democrat-liberalilor nu pot impune tuturor membrilor abandonarea principiilor și a idealurilor susținute de-a-lungul mai multor ani. Demersul de a nu mai face compromisuri este unul lăudabil, deși momentul ales este discutabil.

Un om care a activat peste douăzeci de ani în politică, într-un singur partid, având o personalitate puternică ce i-a permis să își exprime opiniile de multe ori contrare curentului dominant din partid și care a renunțat la poziția sa de prim-vicepreședinte pentru a se înscrie într-o altă formațiune politică, denotă că în PDL persoanele politice de o factură morală și profesională îndoielnică au ajuns să controleze în totalitate direcția partidului.


Un om ce avea șanse foarte mari de a recâștiga președinția Consiliului Județean din partea partidului democrat și care a renunțat la această oportunitate poate fi cu greu catalogat drept traseist. Decizia domnului Sorin Frunzăverde de a părăsi PD-ul, i-a demonstrat acestuia calitatea duplicitară a foștilor colegi din moment ce aceștia s-au întrecut în calificative dintre cele mai jignitoare pentru a-i condamna plecarea.


Totuși consider că este necesară modificarea legislativă care să conducă la pierderea mandatului de către alesul care decide să schimbe formațiunea politică în numele căreia a dobândit funcția publică. De asemenea, cred că partidul care îl primește ar trebui să îi acorde calitatea de membru simplu, fără alte funcții obținute prin negocieri mai mult sau mai puțin statutare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

draga poteras am dori sa stim si noi cand se va face reabilitarea blocului M3? noi am ramas pe ultimul loc ? sau noi nu ne incadram in sect 6 ? dar cei care au platit reabilitarea blocului A 5in 2009 din bani nostri cand se vor restitui daca se vor restitui vreodata ?

Cornel Pieptea spunea...

Referitor la intrebarile dumneavoastra, adresate domnului primar, imi voi permite totusi sa raspund eu.
1. In privinta blocului M3 (strada Partizanilor nr. 4), acesta va intra in programul de reabilitare, desi nu va pot spune data la care vor incepe efectiv lucrarile. Blocul beneficiaza de noua forma a legii, prin care Consiliul Local sector 6 va suporta si procentul de 20% din costul total care revenea, pe legea anterioara, asociatiei de proprietari.
2. In privinta blocului A5, care a efectuat lucrarea de reabilitare, va pot spune ca legea in vigoare la data respectiva prevedea plata procentului de 20% de catre locatarii blocului. In acest caz, nu se va restitui nici un ban, chiar daca ulterior legea s-a schimbat. Se aplica legea aflata in vigoare la momentul respectiv.