miercuri, 1 februarie 2012

Schimbarea poate veni doar din interiorul clasei politice!

Astăzi plenul Camerei Deputaților a asistat la un moment istoric, as putea spune, pentru parlamentarismul românesc post-decembrist privit prin prisma unicității sale. Doamna Adriana Săftoiu, deputat al Partidului Național Liberal, și-a prezentat demisia, consecventă cu decizia anunțată în urmă cu 10 zile. Raritatea gestului confirmă ceea ce credeam cu tărie despre colega mea: tinuta morală și verticalitatea personalității sale sunt de netăgăduit.

Decizia o înțeleg și o respect, dar îmi afirm totuși pe această cale dezamăgirea față de plecarea unui politician cu adevărat valoros din Parlament. Consider că reformarea aceastei instituții nu se poate face prin demisiile unor personalități de valoare. Parlamentul României își va putea schimba imaginea doar în momentul în care tinerii politicieni, având calități morale și profesionale incontestabile, vor deveni vocea dominantă în forul legislativ.

În acest moment suntem puțini, dar trebuie să strângem din dinți, să rezistăm în fața unor cutume comportamentale defectuoase și să ne sporim forța indiferent de coloratura politică.

Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, lupta trebuie dusă și în interiorul partidelor politice. Este vorba despre lupta pentru respectarea valorilor și principiilor reflectată în selecția candidaților de la nivelul fiecărei organizații politice.

Cred cu tărie că noi, tinerii aleși, avem această obligație și indiferent de poziția publică pe care o voi ocupa nu voi înceta să duc lupta mai departe.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă si un traseist politic care a lins mana lui Base apoi a muscat-o pe la spate, e un om de o verticalitate si moralitate de netagaduit...
Mă bucur ca un astfel de om paraseste Parlamentul si sper sa nu mai revină in viața politica.
As vrea sa va întreb domnule deputat, dacă a-a deschis vreun cont pentru ajutorarea deputatilor in greva. Mă gandesc la ei si nu pot dormi noaptea de mila lor.. Oare din ce or trai oamenii astia? Mai ales domnul Crin care va trebui sa se imprumute prin vecini.. Of, saracul

Iacobache Cristian spunea...

Tot respectul pentru doamna Saftoiu ! Cu adevarat o pierdere pentru parlament !

Cornel Pieptea spunea...

Domnule anonim, tonul dumneavoastra denota efectuarea unei analize sumare in ceea ce priveste evolutia profesionala a doamnei Saftoiu. Cat priveste ajutorarea deputatilor, va multumesc in numele lor dar preferam sa va pastrati banii.

Stefan spunea...

Pana una alta oamenii astia incearca sa faca ceva. Daca noi stam pe margine si comentam anonimi orice doar de dragul de a comenta, nu realizam nimic, nu ajutam cu nimic. Nu poate spune nimeni ca opozitia nu a incercat pana acum toate variantele de protest in fata unui partid care, desi nu mai reprezinta de mult vointa poporului, se indarjeste sa fie surd si orb la mesajele societatii.