joi, 19 ianuarie 2012

Nu toti politicienii sunt la fel!

Acțiunile de protest din Piața Universității constituie principala temă dezbătută de canalele mass-media. Pornită inițial de la atacul nejustificat al Președintelui României la adresa unui profesionist în domeniul medical, acțiunea duce în aceste zile o luptă cu ea însăși pentru a-și defini scopurile.

Majoritatea oamenilor din Piață se află acolo pentru a protesta împotriva atacului la adresa democrației lansat de actuala putere și, totodată, pentru a-și exprima nemulțumirea față de condițiile de trai din ce în ce mai grele din ţara noastră, indiferent de categoria socială din care fac parte. Fie că vorbim de tineri, de pensionari sau de oameni de vârstă mijlocie, românii sunt afectați de lipsa unei viziuni, a unui plan de măsuri eficiente pentru ieșirea României din mocirla morală și economică în care se afundă pe zi ce trece.

Așa cum era de așteptat, sunt mulți cei ce doresc confiscarea sau decredibilizarea acestei acțiuni. Când spun asta, mă gândesc în primul rând la încercările aproape nevrotice ale actualei puteri de a transforma aceste proteste pașnice în proteste violente. De asemenea, nu pot să nu remarc tentativa de a prelua una din temele favorite ale actualei puteri: “toţi politicienii sunt la fel”.

Oameni buni, nu toți politicienii sunt la fel! Eu unul știu asta și sunt convins că, după următoarea guvernare a PNL-ului, cetățenii vor spune ’’este cu adevarat altfel !’’. Realizez că așteptările românilor sunt mai mari ca niciodată şi sunt ferm convins că perioada următoare va oferi națiunii române oameni de stat care să se ridice la înălțimea familiei Brătienilor.

3 comentarii:

cosmin spunea...

Sloganul "Toţi politicienii sunt la fel" nu reprezintă nimic altceva decât tema favorită a partidului stat, fapt care mă face să cred că printre manifestanţii aflaţi în Piaţa Universităţii sunt infiltrate anumite "elemente portocalii" care au o misiune clar trasată de Modrogani şi anume aceea de a induce în subconştientul oamenilor ideea că NU este nevoie de o schimbare, în traducere liberă:"lasati-ne tot pe noi la ciolănel...."

Filip Iliescu spunea...

ATENTIE! Daca Opozitia isi va da demisia, atunci PDL-ul NU MAI ARE NEVOIE DE CELELALTE PARTIDE(UDMR - UNPR - Minoritati) CU CARE FACE COALITIA. VOR FI SINGURI SI VOR FACE CE VOR. Vor putea face si Regionalizare si Schimbarea Constitutiei si Votul prin corespondenta.

Filip Iliescu spunea...

... Intradevar greva parlamentara este o solutie mult mai buna