miercuri, 11 ianuarie 2012

Curtea Constitutionala si cainii fara stapan - in sfarsit o judecata dreapta!

În data de 25 noiembrie, deputați ai PNL și PSD au depus la Curtea Constituțională o sesizare privind neconstituționalitatea unora dintre articolele legii câinilor fără stăpân.

Astăzi Curtea a admis sesizarea Opoziției, drept pentru care legea se va întoarce în Parlament.


Procedural, acest lucru presupune discutarea articolelor declarate ca fiind neconstituționale în cadrul Comisiei de Administrație Publică de la Senat, după care urmează votul Camerei Superioare, în Plen, pe noua formă a articolelor. Ulterior, articolele respective vor trece prin aceeași procedură în cadrul Camerei Deputaților.


Un termen extrem de optimist pentru adoptarea finală a legii, pe care eu personal îl văd, este finalul actualei sesiuni parlamentare, adică luna iunie.


Întrucât cea mai mare parte a acestei legi este în esență bună, fac un apel către forțele politice parlamentare să își manifeste rapid voința politică de a rezolva una dintre cele mai mari probleme de civilizație ale vieții de zi cu zi din toate comunitățile acestei țări, dar cu respectarea celorlalte norme legale și morale în vigoare pe plan intern și internațional.

2 comentarii:

Filip Iliescu spunea...

Oricum ar fi, problema cainilor fara stapan ramane si, din nefericire, foarte multi sunt sunt convinsi ca doar o solutie radicala ca eutanasia ne mai poate scapa de problema. Eu, dupa cum am mai spus, o alta solutie ar fi implicarea si responsabilizarea iubitorilor de animale, cu alte cuvinte, daca dai cainelui de mancare, ingrijeste-te sa fie castrat, sa nu muste, sa aiba conditii conform legii. Nu poti sa fi cel care hraneste haita de caini de la bloc dar sa nu ai nici o responsabilitate cand acestia ataca, musca sau fac mizerie. Ce parere aveti, domnule Pieptea, s-ar putea face asa ceva?

von Ţepeş spunea...

Buna ziua.
Cine e Stefan Florescu ?
http://lujerulvirtutii.blogspot.com/2012/01/p-11-candidatura-nerostita.html