luni, 9 ianuarie 2012

Ministrul Igas, intre sarbatorile Craciunului si comasarea alegerilor

Cel mai fierbinte subiect politic al finalului de an l-a reprezentat cu siguranță asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele generale din toamna anului 2012.

Moțiunea de cenzură pe acest proiect de lege nu a avut sorți de izbândă, deși după mult timp o astfel de procedură parlamentară a avut largul sprijin al societății civile, conștientă și ea de atacul dat la adresa democrației prin această inițiativă. După promulgarea proiectului de către Președinție, vom putea vorbi practic despre noua lege.

Și totuși, pe prima pagină a siteului Ministerului Administrației și Internelor, la secțiunea consultare publică se regăște o altă formă a proiectului de comasare - alta decât forma asumată și care conține foarte multe inadvertențe, inclusiv creșterea numărului de parlamentari.

Probabil că la final de an, domnul ministru Igaș a fost preocupat cu pregătirea sărbătorilor de iarnă și nu a dat prea multă atenție unor mici detalii din activitatea Parlamentului sau a Guvernului.

Niciun comentariu: