vineri, 2 decembrie 2011

Un guvern mincinos!

Aşa cum ne-a obişnuit deja, guvernul Boc pune "căruţa înaintea boilor". Astfel, coaliţia de guvernare adoptă decizii în interesul propriu, pentru ca, ulterior, să traseze propriilor miniştri sarcina de a întocmi note de fundamentare pentru justificarea acestor decizii.


O astfel de speţă îşi găseşte reprezentarea perfectă în cadrul proiectului de lege referitor la comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Motivul invocat de guvern pentru comasarea alegerilor îl constituie: "constrângerile bugetare ce afectează majoritatea autorităţilor administraţiilor publice locale". Pe româneşte, guvernul Boc ne spune că va susţine de la bugetul de stat cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale întrucât  autorităţile locale nu dispun de fondurile necesare.

La prima vedere decizia are fundament economic. Guvernul Boc ascunde însă unele aspecte premergătoare apariţiei acestei legi.

În primul rând, la jumătatea lunii noiembrie,  coaliţia aflată la guvernare a luat decizia politică de a comasa alegerile, motivaţia financiară neavând fundament.

După aceea, la sfârsitul lunii noiembrie, guvernul Boc vine cu o altă decizie şoc pentru autorităţile publice locale: confiscarea a peste 400 de milioane de euro din veniturile autorităţilor publice locale prin reducerea cotei defalcate din impozitul pe venit şi eliminarea impozitului pe veniturile din pensii, sumă ce se vira la bugetul autorităţilor locale.

Ordinea desfăşurării evenimentelor este cât se poate de clară. Lăsarea autorităţilor locale fără finanţare, urmată de invocarea acestui motiv pentru a amâna alegerile locale. Această decizie poate fi catalogată şi ca o formă de laşitate din partea guvernanţilor, o adevărată “fugă” de confruntarea cu electoratul !

Oare Guvernanţii chiar cred că românii sunt atât de proşti?

Un comentariu:

Filip Iliescu spunea...

In ultima vreme, din ce in ce mai tare ma enervez. Cum este posibil ca sa fuzioneze alegerile pentru o "economie" de 20 milioane de euro cand asa zisul Referendum din 2009 a costat vreo 17 milioane. Pentru o hachita a lui Basescu s-au putut cheltui milioane dar pentru DEMOCRATIE nu. Iar 20 de milioane euro inseamna fix 4,3 lei pe cap de Român, adica cat 2 terenuri in panta ale lui Udrea. Cumplita nesimtire...