joi, 1 decembrie 2011

La mulți ani români! La mulți ani România!

Zi de zi mii de locuitori ai cartierului Militari trec pe lângă Monumentul Eroilor situat vizavi de teatrul Masca, pe bulevardul Uverturii. Acest monument este închinat martirilor din comuna Militari căzuți în războiul de reîntregire a neamului 1916-1918. Mă întreb însă câți dintre noi apreciază cu adevărat semnificația monumentului și a jertfei acestor eroi.

Această zi este dedicată tuturor eroilor neamului care de-a lungul timpului și-au dat viața pentru marile idealuri ale Națiunii Române.

În astfel de momente avem obligația să cinstim și să onorăm cu pioșenie memoria martirilor. Pot spune că suntem binecuvântați să avem în comunitatea noastră, a cartierului Militari, oameni care și-au dat viața pentru reîntregirea României.

Datoria noastră, a generațiilor actuale, este de a nu uita moștenirea lor. Azi trăim într-o țară liberă datorită jertfei  lor. Din păcate observăm cum sentimentul național se deteriorează pe zi ce trece, iar eroii căzuți pe câmpul de luptă rămân doar niște nume înscrise pe o piatră funerară.

Trebuie să avem grijă ca nu cumva memoria trecutului nostru să dispară. În acel moment vom înceta a mai fi o națiune și vom deveni o populație. Datoria noastră este de a transmite mai departe mesajul eroilor neamului care, prin sacrificiul suprem, au slujit idealurile României, uitând de propriile interese personale.

Transmiteți copiilor și nepoților dumneavoastră dragostea față de țară și față de istoria neamului românesc.

Niciun comentariu: