marți, 29 noiembrie 2011

"Ministerul se ocupa de o multime de investitii, unele dintre ele de-a dreptul trasnite" - E. Udrea

Gafele miniștrilor, foști sau actuali, din guvernul Boc sunt deja de domeniul legendarului. Scandalurile de corupție ajunse la cel mai înalt nivel din guvern, investițiile exorbitante nejustificate, haosul legislativ sunt doar cateva din domeniile în care acest guvern a excelat. 

Grav este faptul că pentru prostia guvernului Boc plătește fiecare om de rând din țara asta, ca și când nu ar fi fost de ajuns loviturile date de criza economică. Tot ce v-am scris în rândurile de mai sus sunt lucruri binecunoscute și dureroase pentru orice cetățean de bună credință.

În urmă cu doar câteva zile însă, unul dintre iluștrii miniștri ai cabinetului Boc a făcut o declarație șoc: "Mi-ați dat mie posibilitatea să nu cer în Guvern aprobarea a încă unui program de investiții pentru că, desigur, așa cum știți, ministerul se ocupă de o mulțime de investiții, unele dintre ele de-a dreptul trăsnite". Afirmația aparține doamnei Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale și turismului și o puteți consulta aici (minutul 0:50)



Este pentru prima dată, când în fața numeroaselor acuzații de cheltuire iresponsabilă a banului public, doamna ministru recunoaște public și își califică investițiile ministeriale drept trăsnite. Pentru a fi sigură că am înțeles-o corect, doamna ministru precizează suplimentar: "Investiții aprobate, gen sălile de sport din mediul rural, acolo unde nu sunt suficienți copii, tineri să le folosească, bazine de înot acolo unde nu era canalizare, patinoare acolo unde nu era clima potrivită, cam acestea sunt investițiile care s-au regăsit între programele ministerului în trecut. Parte din ele s-au închis, pentru că avem buget de criză, și prioritizăm investițiile, unele - acolo unde am considerat că este necesar - le-am continuat, dar cu motoarele reduse".


Mă întreb oare cât va mai tolera domnul prim-ministru Emil Boc impertinența subalternului său? Oare cât va mai suporta electoratul român nesimțirea și sfidările Partidului Democrat Liberal, care prin ai săi reprezentanți bagă mâna zi de zi în buzunarul plătitorului onest de taxe și impozite? Oare acei votanți, care au acceptat 50 de lei pentru a-și da votul în favoarea acestor căpușe lipsite de scrupule și pentru care au plătit de sute de ori mai mult, o vor mai face?

Niciun comentariu: