luni, 12 decembrie 2011

Comasarea alegerilor, o gogoasa pe care guvernul o framanta dar care nu rasare...inca!

Astăzi, guvernul a adoptat proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare de  anul viitor. Conform deciziei politice, guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe acest proiect. 

Reprezentanții coaliției nu au putut oferi însă prea multe detalii referitoare la conținutul proiectului de  lege. De altfel, după caricatura de consultare publică încercată pe siteul Ministerului Administrației și Internelor, era de așteptat cenzurarea detaliilor referitoare la o astfel de initiativa.

Eu cred că la acest moment coaliția de guvernare nu are încă o viziune definită. Încă se mai lucrează la  aspectele de legalitate și de fundamentare, nu că ar fi fost priorități ale guvernului Boc respectarea legalității sau fundamentarea legilor pornind de la realitățile sociale.

Aștept cu interes ca joi să văd opera guvernului prin care, invocând aspecte de ordin financiar, românii sunt obligați să renunțe la unul din cele mai importante drepturi câștigate în 1989: dreptul de a alege liber.  

3 comentarii:

Anonim spunea...

Gogosile rasar?

Cornel Pieptea spunea...

A se intelege in sensul metaforic.

Anonim spunea...

Va rog sa-mi scuzati "neintelegerea", dar oricat de metaforic ar fi sensul, gogosile tot nu sar.