joi, 13 octombrie 2011

Strada Apeductului este in sfarsit reabilitata

În cartierul Militari, exista o stradă care până de curând părea uitată de autorități. Ca o paranteză trebuie spus că sunt în continuare zeci de străzi în sectorul 6 care nu se califică nici la nivelul de uliță a satului.

Revenind această stradă se numește Calea Apeductului și, după cum sugerează și numele, este strada pe sub care trec trei mari apeducte ce asigură alimentarea cu apă potabilă a Capitalei. Conform legii (HGR nr. 930/2005), zona este caracterizată ca fiind de protecție sanitară cu regim sever. Folosindu-se de acest pretext, autoritatea statului competentă, în cazul de față Primăria Capitalei, s-a eschivat de la demararea lucrărilor de reabilitare a asflatului timp de mai bine de 20 de ani. 

Ba mai mult, așa cum stă bine unei instituții respectabile din România, neasumarea responsabilității a ridicat-o la rang de artă, invocând fie lipsa banilor fie lipsa de reacție din partea companiei Apa Nova.

De la începerea mandatului meu de deputat, în urmă cu trei ani, am făcut peste șapte sesizări oficiale  către Primăria Municipiului București și către Apa Nova cerând urgentarea alocării banilor necesari reabilitării covorului asfaltic și identificarea soluțiilor tehnice de care trebuie să se țină cont dat fiind caracterul special al zonei.

Ei bine, iată că nu degeaba se spune că răbdarea este o virtute: de aproximativ o lună lucrările de reabilitare a străzii Calea Apeductului au început, chiar dacă doar pe tronsonul cuprins între strada Dealul Țugulea și strada Dreptății. 

Țin să vă precizez că la scurt timp de la demarea lucrărilor, am adresat o scrisoare de mulțumire domnului primar Sorin Oprescu, solicitându-i în acelasi timp să urgenteze și reabilitarea tronsonului cuprins între strada Dreptății și Șoseaua Virtuții. 

Treaba trebuie făcută bine până la capat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

tin sa va precizez ca strada Calea Apeductului nu se termina la intersectia cu Soseaua Virtutii ci se continua si dupa aceasta, pana la strada Fabricii! Dar, de cand s-a infiintat asa-zisa linie de metrou usor a tramvaiului 41, aceasta portiune a Caii Apeductului a ramas cam de izbeliste, autoritatile eschivandu-se de fiecare data cand s-a pus problema reabilitarii... Speram sa nu se intample la fel si acum...

Cornel Pieptea spunea...

Exista toate premisele ca acest lucru sa nu se intample, solicitarile mele catre Primaria Capitalei vizand reabilitarea intregii strazi, inclusiv portiunea la care faceti referire si de a carei existenta stiam. Sper ca asigurarile primite din partea reprezentantilor Primariei Capitalei sa se concretizeze cat mai urgent.