marți, 20 septembrie 2011

Gradul real de absorbție al fondurilor europene este de numai 3.5%!

Ieri a avut loc, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierea domnului Orban Leonard pentru ocuparea funcției de ministru în noul Minister al Fondurilor Europene.

Astăzi, Parlamentul va da votul final pentru înființarea Ministerului Fondurilor Europene, urmând ca Guvernul să emită ulterior hotărârea de funcționare.

Cum vi se pare această ordine a lucrurilor? E ceva în neregulă la toată procedura asta? Mai întâi audiem o persoană și după, ne decidem dacă înființăm sau nu un minister pe care acea persoană ar trebui să îl conducă!!!

Curat stil de lucru PD-ist, stil care de altfel explică de ce absorbția fondurilor europene practic nu mai există.

Proaspătul validat ministru al fondurilor europene, fără un minister înființat, a dat chiar ieri o declarație ce contrastează antagonic cu cele ale liderilor PD: «gradul real de absorbție al fondurilor europene este de numai 3.5%».

De această dată sper ca și premierul Boc, doamna Udrea și ceilalți purtători de mesaje mesianice și elogioase referitoare la salvarea țării să înțeleagă faptul că banii alocați temporar de la guvern ca parte a posibilelor co-finanțări nu echivalează cu fondurile efectiv absorbite.

Niciun comentariu: