vineri, 14 ianuarie 2011

Cum ne vad victimele mineriadelor?

Săptămâna asta am invitat membrii liberali din cartierul Militari la o discuţie pe tema posibilei alianţe cu PSD-ul. Discuţia, destul de aprinsă în unele momente, a evidenţiat multe argumente pro şi contra, însă un singur lucru a fost susţinut de ambele părţi: trebuie să facem tot ce este posibil pentru a înlătura de la guvernare molima PDL-istă. Doar aşa putem începe reconstrucţia statului român.

Pentru noi, liberalii din sectorul 6, principalul adversar politic de a lungul timpului a fost întruchipat de social-democraţi. Lupta cu foştii nomenclaturişti în anii de după revoluţie, lupta Convenţiei Democrate în 1996 şi a Alianţei Dreptate şi Adevăr în 2004 constituie repere deosebit de puternice în mentalul colectiv al votanţilor anti-stânga.   

Suntem mulţi cei care nu am uitat imaginile mineriadelor sau "marea baroniadă PSD-istă". De aceea, pentru noi cei de dreapta, o posibilă alianţă cu actualii reprezentanţi ai stângii aduce zbateri interioare deosebit de puternice.

Rămâne însă o întrebare la care trebuie să găsim cât mai repede un răspuns: a face "tot ce este posibil" pentru a înlătura actuala guvernare malignă, înseamnă inclusiv să ne aliem cu un adversarul politic din ultimii 20 de ani? Desigur, mi-aş dori ca această întrebare să nu fie una retorică.
 

Un comentariu:

Liviu Jicman spunea...

Totul e ca alianta cu PSD-ul sa nu fie exact ce nu trebuie sa facem pentru a inlatura molima PDL-ista. Adica, pe langa compromis, care in politica pot fi iertat in cazul unor interese majore, sa nu fie asta exact mutarea gresita cu care sa salvam procentele PDL.