luni, 1 noiembrie 2010

Ce credeţi că ar trebui să facem pentru a ieşi din mocirla în care suntem?

Aceasta este întrebarea adresata mie de cele mai multe ori de către cetăţeni. De fiecare dată le-am spus că nu există o soluţie miraculoasă, însă cred că dacă vom reaşeza sistemul educaţional am reuşi, ca probabil în 20 de ani, să culegem roadele.

Boc, Funeriu şi Băsescu par să nu înteleagă nimic din toate astea. Prin decizia de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale se aduce atingere siguranţei naţionale, condamnând România la mediocritate.

Motivaţia reală a asumării o constituie necesitatea de a reduce cheltuielile cu educaţia în bugetul pe 2011, dar şi pentru a întoarce loialitatea demostrată de către minorităţi, în special cea maghiară, cu ocazia moţiunii de cenzură.

Părerea mea este că o astfel de lege trebuie adoptată prin consesul tuturor forţelor politice, pentru a nu fi modificată la fiecare ciclu electoral.

Politizarea, centralizarea, încălcarea principiului autonomiei universitare, discriminarea negativă la adresa cetăţenilor români reprezintă câteva din caracteristicile acestei legi.
Profesionalismul cu care a fost analizată această lege în cadrul moţiunii de cenzură mă determină să vă recomand lecturarea acestei moţiuni.

Niciun comentariu: