joi, 28 octombrie 2010

Strict pe partea economica: Boc = 0

Tema favorită a lui Boc la moţiunea de cenzură de ieri a constituit-o "nevoia de a face ceea ce trebuie, adică reformă". Spre exemplu, domnul prim–ministru crede ca a încadra masa salarială din sistemul bugetar în limita a 39 miliarde de lei in 2011 este unica ţintă ce trebuie atinsă.

Ceea ce nu ne spune domnul Boc este că de fapt nu înţelege nimic din această expresie, impusă guvernului de către FMI. Delegaţia FMI, nu ne impune explicit o masă salarială, ci un anumit procent din PIB.

Un partid de dreapta, cu un prim-ministru de dreapta, aşa cum se visează domnul Boc, ar trebui să ştie că valoarea sumei alocate pentru masa salariala din sistemul bugetar creşte odată cu creşterea valorii PIB-ului. Pentru asta ar trebui să existe un guvern competent economic, cu un plan de măsuri de repornire a economiei, cu dirijarea fondurilor publice în investiţii care să producă plus-valoare în economie, cu măsuri ferme de combare a evaziunii fiscale şi cu o rată ridicată de absorbţie a fondurilor europene. Acestea sunt doar câteva din măsurile absolut necesare ACUM.

De ce domnul Boc, guvernul, partidele coalitiei sau preşedintele nu pot face acest lucru ?
Eu cred că în aceşti doi ani de guvernare, clientela politică a fost prioritatea zero, achitarea cheltuielilor din campaniile trecute şi acumularea de rezerve pentru următoarele campanii fiind în prim-planul acţiunii guvernamentale.

Niciun comentariu: