miercuri, 12 mai 2010

Rechinii imobiliari invadează spaţiul verde!

Peste doar câteva zile, fără o presiune deosebită din partea societăţii civile, vom asista la aprobarea unei noi legi care va elimina interdicţia schimbării destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi.

În legislaţia actuală, prin art. 71, din OUG 114/2007 a fost stopat procesul de transformare a spaţiului verde în imobile, proces care luase amploare înainte de aprobarea acestei prevederi legale.

În şedinţa de ieri a comisiei de administraţie din care fac parte, fără a fi anunţaţi în prealabil, a fost propusă şi adoptată o modificare la legea spaţiilor verzi prin care se propune plenului modificarea legii astfel încât să se poată face construcţii în aceste zone protejate de lege.

Deşi în mod public, coaliţia de guvernare susţine creşterea numărului de metri pătrati de spaţiu verde/cap de locuitor, în comisie votul acestora a fost pentru distrugerea spaţiului verde, opoziţia liberalilor neputând împiedica adoptarea acestei hotărâri.

Ocuparea spaţiilor verzi cu construcţii în aceste condiţii devine practic doar o chestiune de timp, adoptarea legii în noua formă dând practic aripi rechinilor imobiliari.

Un comentariu:

ainaw spunea...

Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Site-urile mele sunt http://www.ejocuri-noi.ro şi http://www.versuri-tari.ro . Dacă vrei, trimite-mi un email pe adresa: salut@ainaw.com să ştiu dacă să-ţi adaug link-ul pe site-uri. Mulţumesc. :d