duminică, 30 mai 2010

Cum să cheltui banii pe timp de criză...lecţii în sectorul 6

În calitatea mea de parlamentar (deputat de Militari) consider că cea mai mare parte din timp ar trebui să o petrec în cartier, în discuţii cu oamenii sau monitorizând starea comunităţii.
Ziua de astăzi nu a făcut excepţie. Am făcut o plimbare pe bulevardul Iuliu Maniu, de la Cotroceni până la piaţa Gorjului şi apoi pe strada Dezrobirii.

Iată ce am observant:
1. Din cauza căldurii probabil, lucrările de supraetajare a bordurilor de pe scuarul central sunt momentan suspendate. Oricum nu înţeleg utilitatea dublării rândului de borduri şi refuz să iau în calcul explicaţia autorităţilor locale: pentru a evita trecerea maşinilor peste scuar şi pentru a întreţine mai bine vegetaţia ornamentală. Câte maşini aţi văzut voi sărind peste scuar?

2. Apropo de vegetaţia ornamental: între Lujerului şi piaţa Veteranilor am numărat, cu atenţie, 86 de arbori tuia. Sigur, se poate spune că un pom plantat mai estompează din tonele de praf ridicate de maşini şi oxigenează puţin aerul poluat de noxe. Totul ar fi bine dacă din cei 86 de arbori existenţi, 72 dintre aceştia nu ar fi uscaţi.

3. Exceptând arborii de tuia, în rest vegetaţia e luxuriantă…vegetaţia de bălării (între Apaca şi Lujerului).

4. Dacă în urmă cu 2 ani se monta pe scuar gard de fier, probabil tot pentru a preveni salturile maşinilor, acum se află în desfăşurare operaţiunea inversă: de la bulevadrul Geniului (Cotroceni) până la Lujerului nu mai vezi picior de gard.

5. Pe strada Dezrobirii acelaşi peisaj: supraetajarea bordurilor, scoaterea integrală a gardului de pe mijlocul scuarului, iar vegetaţia de bălării a fost înlocuită cu mormane de nisip şi pământ.

În faţa evidentei bătăi de joc la adresa plătitorilor de taxe şi impozite locale, vă întreb domnule primar cum credeţi că ar trebui abordată amenajarea peisagistică?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Completare-intrebare: cate Thuja sunt pe Iuliu Maniu (de la Leu pana la autostrada)?

Raspuns: 660 (numarate in 2008).

Si o sa venim cu completari si pe tema bordurilor.

Unii au vrut sa o faca inalta. Se pare ca le-a iesit in schimb groasa de tot! Atat de groasa incat macane.