luni, 10 mai 2010

boc cel mic sau Băsescu cel Mare?

A trebuit să vină Fondul Monetar Internaţional pentru ca guvernul Boc să afle că proiectul de buget adoptat de către democrat-liberali, trădători şi maghiari nu are legătură cu ceea ce se întâmplă în realitatea economică. La sosirea delegaţiei FMI, Boc şi ai lui se lăudau în faţa camerelor de luat vederi cu realizarea planului propus pentru trimestrul I al anului 2010.

Astăzi, la o săptămână de la începutul analizei datelor economico-financiare efectuată de echipa FMI, Boc şi ai lui ne spun că de fapt situaţia este dezastruoasă şi trebuie neapărat să reducem veniturile salariaţilor de la stat, pensiile şi ajutoarele de somaj.

Este evident că guvernul Boc este incapabil să facă o analiză reală a datelor furnizate de către Ministerul de Finanţe. Nici în aceste momente, Boc şi ai lui nu înteleg că reducerea drastică a veniturilor categoriilor sociale anterior menţionate, va duce la scăderea consumului şi implicit la reducerea anumitor categorii de venituri ale bugetului (TVA). Practic, măsura susţinută va asigura un echilibru bugetar până în toamnă când vom constata că veniturile au scăzut mai mult decât era estimat.

Măsura adoptată este una strict antideficit, criza economică continuând să reducă nivelul veniturilor la buget în lipsa unor măsuri reale de incurajare în special a mediului privat: reducerea fiscalităţii şi indirect a economiei la negru, încurajarea creditării pentru mediul privat, direcţionarea fondurilor către investiţii majore în infrastructură şi nu către cheltuieli materiale direcţionate preferenţial către clienţii politici.

Apropo, am greşit cand am vorbit de guvernul Boc; mult mai corect ar fi sa vorbim despre guvernul Băsescu, ca principal artizan al noului model economic de falimentare şi genocid.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ne miscam putin! :) http://victorionescu.wordpress.com/2010/05/12/actiune-tnl-pe-15-mai/