miercuri, 20 ianuarie 2010

Iesim să dăm o lopată de zapadă?

Deszăpezirea trotuarelor din faţa blocului este o activitate pasată între asociaţiile de locatari şi administraţia publică. În timp ce locuitorii sectorului spun că plătesc taxe şi impozite către primărie, contractele de deszăpezire aducând milioane de euro societăţilor private, autorităţile locale pasează responsabilitatea către cetăţeni, ameninţând asociaţiile de proprietari cu amenzi.
Drept urmare, în cele mai multe cazuri, trotuarele sunt pline de zăpadă, iar copiii şi bătrânii sunt nevoiţi să se expună riscului de a fi accidentaţi mergând pe partea carosabilă, „cot la cot” cu maşinile.
Eu cred că cetăţenii ar trebui să dea un exemplu de spirit civic prin curăţarea trotuarelor din jurul blocurilor. Azi de dimineaţa am dat la lopată şi chiar m-am simţit bine.
Pe timpul răposatului existau activităţile "muncii patriotice" şi, mai de voie mai de nevoie, treaba se făcea. Din punctul meu de vedere era o formă de a strânge relaţiile în comunitate şi de a rezolva direct probleme tot ale comunităţii. Voi ce credeţi? Cine are trebui sa dea zăpada?

3 comentarii:

Anonim spunea...

heeeey, foarte tare faza de atunci cu munca patriotica...si eu imi amintesc ca ieseam primavara in parc la mine, cu vecinii, cu copii, faceam treaba pe acolo, dar cel mai tare era ca iesea o mare distractie. se vedea si munca noastra in parc...toata lumea era oki. nu cred insa ca oamenii ar mai fi in stare sa faca astfel de actiuni, desi sunt de dorit. chestiile astea despre "spiritul comunitatii" din pacate sunt doar vorbe...offff

Cosmin spunea...

de acord cu sugestia dumneavoastra,
se pare ca oamenii au cam uitat de munca patriotica, am uitat sa ne ajutam intre noi, sa ne respectam...
noi am deszapezit impreuna parcarea in aceasta dimineata si mi-as dori ca exemplul nostru sa fie urmat de cat mai multi dintre semenii nostri!

Liviu Jicman spunea...

Nu stiu cine ar fi mai bine sa faca asta, dar ce vad de multe ori este acest tenis cu mormanele de zapada care se da intre cetatenii harnici si masinile de deszapezit strazile. Primi arunca zapada in drum "sa se topeasca", ceilalti o dau in margini, eventual ingropand eventual unele autoturisme parcate pe margine. In concluzie, implicarea civica e necesara oricand, dar e nevoie macar de o coordonare minimala din partea autoritatilor.