marți, 15 decembrie 2009

Guvernare sau opoziţie ?

Tema de discuţie a acestor zile o reprezintă opţiunea liberalilor de a face parte sau nu dintr-un posibil guvern. Punctele de vedere pe această temă acoperă un spectru destul de larg, pornind fie de la o alianţă de guvernare cu PDL, fie de la opţiunea pentru rămânerea în opoziţie.

Varianta adoptată de către PNL în cursul zilei de ieri cred că este cea mai bună: negocieri cu toate partidele în vederea încheierii unui acord de guvernare pentru ieşirea României din criză, restabilirea funcţionării eficiente a instituţiilor statului, apărarea drepturilor, libertăţilor şi principiilor democratice.

Cred cu tărie că avem nevoie urgent de un nou guvern capabil să scoata Romania de pe panta declinului economic, un guvern care să aplice rapid măsuri economice, chiar dacă unele vor fi văzute ca fiind nepopulare.

Totodată cred că, decât să facem parte dintr-un guvern anexat instituţiei Preşedintelui, mai bine rămânem în opoziţie.

Câştigarea alegerilor de către domnul Traian Basescu cu un avantaj atât de mic şi tinând cont de personalitatea politică a Preşedintelui, modelată decisiv prin influenţa consilierilor radicali neoconservatori Preda-Avrămescu-Lăzăroiu (de sorginte autoritaristă) vor conduce în mod necesar la consolidarea stării de violenţă simbolică venită dinspre Cotroceni, ca unic mod de legitimare a acţiunilor prezidenţiale.

Refuz să particip, în calitate de membru PNL, la un astfel de proiect politic ce ar putea arunca România spre apusul democraţiei.

Un comentariu:

cosmin spunea...

Afara ploua...si nu vrem sa racim...!