miercuri, 9 decembrie 2009

Ţara ne vrea hoţi ?

Zi de zi văd la televizor, pe de o parte români acuzând oamenii politici că sunt hoţi, iar pe partea cealaltă diverşi politicieni explicând că întotdeauna interesul cetăţenilor a fost mai presus de interesul propriu sau de interesul partidului.

Sunt sigur că pentru toată lumea e clar că nici una dintre cele două teze nu constituie decât opinii duse la extrem cu scopul de a capta interesul sau susţinerea cetăţenilor. Din experienţa politică a ultimilor 10 ani, pot să vă spun că există destui oameni politici care consideră interesul cetăţenilor ca fiind prioritar.

Astăzi însă vă cer să vă gândiţi la următoarea situaţie: să presupunem că există un politician care nu obţine avantaje materiale în urma mandatului primit de la români. Pe durata mandatului, acest ales îşi îndeplineşte atribuţiile în condiţii de legalitate şi moralitate.

La final, vine ziua alegerilor. După un mandat în care nu a beneficiat de foloase necuvenite, nu poate face faţă aşa-zisului proces electoral în care motivaţia financiară oferită de către un contracandidat depăşeşte intenţia reală de vot a cetăţenilor pentru alesul aflat în funcţie.

Gândiţi-vă că aţi fi în locul acestui om politic; al omului politic care trăieşte într-o Românie în care nu valorile morale sunt apreciate, o Românie în care nu respectul faţă de lege constituie un mod de evaluare a politicienilor, o Românie în care contează mai mult un mic, o bere, un kilogram de zahăr sau de ulei sau o sumă modică de bani. Gândiţi-vă că un astfel de ales se întreabă : Oare ŢARA ne vrea hoţi ?

Eu unul nu cred asta, nu cred că aceasta este motivaţia existenţei clasei politice. Cred că acum, mai mult ca oricând, românii şi clasa politică trebuie să arate că România trăieşte, că este matură şi nu acceptă să fie cumpărată.

Niciun comentariu: