joi, 15 octombrie 2009

Basescu ne cere un premier cu o expertiza ampla in domeniul economic

Dupa caderea guvernului Boc, Presedintele tarii demonstreaza inca o data ca este partinitor politic, favorizand clar Partidul Democrat.

Astfel propunerea PNL, PSD, UDMR si minoritati de a-l desemna premier pe Klaus Johannis nu este considerata o varianta pentru prim-ministru, cunostintele economice ale acestuia fiind considerante insuficiente.

Avand in vedere cele sustinute de Presedinte, ar fi foarte bine daca domnia sa ne-ar argumenta desemnarea premierului Emil Boc, in urma cu 9 luni, acesta fiind un simplu jurist.

Desi in urma cu 2 saptamani eram anuntati ca sunt bani pentru pensii si salarii, azi aflam ca numai un premier ales de Basescu ne poate asigura banii pentru pensii si salarii. La fel ne spunea si de Boc, ca este singurul care ne poate conduce.

Eu cred ca datele detinute la Ministerul de Finante reprezinta de fapt un secret ce trebuie bine pastrat. De asemenea, disperarea pentru protejarea clanurilor si ministrilor PDL-isti corupti, explica dorinta Presedintelui de a pastra PDL-ul in guvern, sub forma unei guvernari de interes national. Si pentru asta Basescu ar fi in stare sa fac orice.

4 comentarii:

Constantin spunea...

Pai cum sa-l puna Basescu pe Johanis premier. Vreti sa piarda tot? Daca el nu mai are control pe interne, externe si turism (unde are el 0 fata buna, performanta) pierde alegerile. Si asa le va pierde,insa spera ca mai are o sansa. O joaca pana la capat.

Impresia mea este ca va accepta un prim ministru independent (propus de el) dar cu membrii guvernului din partide. In felul asta va pastra cateva portofolii si pentru PDL de sprijinul caruia are nevoie in continuare. Oricum va trage de timp pana in ultimul moment.

Despre salarii, este normal sa spuna ca nu sunt bani. De ce? Pentru ca el o spune asa: "Uitati-va la politicieni, nu sunt bani pentru salarii si ei stau si se cearta pe ciolan." Ca si cum nu guvernul agreat de el ar fi adus Romania in situatia asta. Si stiti ce? La romani are succes pentru ca ei nu stau sa se intrebe: "De ce nu sunt bani?"

cosmin spunea...

Claus Johanis reprezinta, din punctul meu de vedere,solutia optima pentru functia de premier, in acest context politic agitat;a facut foarte multe lucruri bune la Sibiu si, cel mai important, nu este subordonat politic clanului Basescu.
Traian Basescu,inca din momentul preluarii mandatului in 2009, nu a facut altceva decat sa creeze haos, sa intretina un conflict permanent in clasa politica, sa discrediteze Parlamentul, sa-si impuna oameni in functii cheie care sa-i asigure controlul total al alegerilor prezidentiale.
Ar fi in stare sa faca orice pentru a-si putea pastra mandatul si gasca de hoti care a dus romanii 'la sapa de lemn'.
A spus aseara ca riscam sa nu mai avem bani de salarii; nici nu ma mir, dupa dezastrul total al guvernarii boc, dupa sumele fabuloase ale Ritzipoancei penale, dupa primele acordate "ca o pleasca" de doamna Placinata sau milioanele de turisti ai Elenei Udrea.......si, CULMEA, PD-ul il propune tot pe BOC!!!
Am speranta ca la alegerile din noiembrie poporul il va concedia definitiv!
Doamne Ajuta!

Anonim spunea...

Discuţie de azi, dintr-o frizerie:

_______________________

- Ce părere aveţi doamnă că se va întâmpla azi?

- Nu stiu...

- Păi dacă Băse îl respinge pe Johanis şi propune pe alticineva, Parlamentul o să îl pice.

- Da, numai de ceartă sunt buni!

- Dar aţi fi de acord cu haosul ăsta doar ca să scăpăm de Băsescu?

- Dacă scăpăm de el da. Păi ne-am săturat. Că nu face decât ce vrea el...

- Dar o să fie ceartă mare-mare... o să fie război... sunteţi de acord cu atâta război doar ca să se scape ţara asta de Băsescu?

- Dacă după asta e linişte, da.

_______________________

Ei, ce părere aveţi? Talpa ţării e de acord şi cu "război", doar să se scape de Băse!

Liviu Jicman spunea...

Ti-am dat o leapsa cu o intrebare: Candidati prezidentiabili in 2014.
http://liviujicman.blogspot.com/2009/10/candidati-pentru-2014.html